Auteur Topic: Goede hondenschool gezocht  (gelezen 5918 keer)

Perle

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2284
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #15 Gepost op: maart 25, 2014, 22:20:34 pm »
Ik ben hoofdinstructeur bij de Diensthonden in Borgloon ;).

Fjorgyn

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 89
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #16 Gepost op: maart 25, 2014, 22:55:19 pm »
Super!
Dan kan u mij mss even antwoord geven op mijn vragen :smile:
Ondertussen weet ik al dat je er mag beginnen als je hond nog een pup is.
Maar zijn we ook welkom als ik nog geen ervaring heb in ipo of wedstrijden?
Mag ik die opleiding volgen ondanks ik niets in de bewaking, bij de politie, enz... doe?
Zijn het grote groepen om in te trainen?
Kan ik eens langs komen al zonder hond om een kijkje te nemen?
Hartelijk dank op voorhand al

Perle

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2284
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #17 Gepost op: maart 25, 2014, 23:08:15 pm »
Super!
Dan kan u mij mss even antwoord geven op mijn vragen :smile:

Ondertussen weet ik al dat je er mag beginnen als je hond nog een pup is. Inderdaad. De pup kan meteen meegroeien en indrukken opdoen.

Maar zijn we ook welkom als ik nog geen ervaring heb in ipo of wedstrijden? Zeker. Het is ook geen noodzaak/verplichting om wedstrijden te gaan spelen. Als je maar plezier hebt met je hond, en wil vertrekken vanuit een wederzijds
respectvolle band tussen hond en geleider.


Mag ik die opleiding volgen ondanks ik niets in de bewaking, bij de politie, enz... doe? Yep. Er zijn natuurlijk wel 'huisregels' waaraan moet gehouden worden, maar die leggen we nog wel uit ;). Eén van de belangrijkste is: er moet veilig en doordacht omgegaan worden met een hond waarmee je pakwerk doet.

Zijn het grote groepen om in te trainen? Pakwerk gebeurt individueel, gehoorzaamheid diensthonden is in groep. Varieert van klein (2à3) tot 8-9 honden. Als het te druk is, splitsen we op. Meestal trainen honden van verschillend niveau wel samen. Je kan altijd leren van elkaar, en we streven er naar dat de geleider zelf gaat meedenken en opbouwen in het leerproces van zijn haar/hond. We leren je dit wel, uiteraard. Dus in het begin past de instructeur voor elke hond de uitvoering van een bepaalde oefening aan aan het niveau van je hond, gaandeweg leer je dat zelf aanpassen.

Kan ik eens langs komen al zonder hond om een kijkje te nemen? Altijd welkom. We trainen op dinsdag gehoorzaamheid diensthonden (19.30), woensdag (19.00) en zondag (12.00) pakwerk. Ik stuur je in PB mijn mailadres/telefoonnummer. Je kan best even op voorhand contact opnemen, want er staan ook enkele buitentrainingen gepland, dan zijn we dus niet op de club te vinden.
Effectief lidmaatschap moet natuurlijk altijd nog met het bestuur besproken worden.


Hartelijk dank op voorhand al Graag gedaan ;-)

Fjorgyn

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 89
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #18 Gepost op: maart 27, 2014, 15:17:52 pm »
Super!!  :good:
Bedankt voor de uitleg, ik ga binnenkort eens contact opnemen om een kijkje te komen nemen, vooral bij de opleiding diensthonden dan.

Groetjes

stessel

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 597
  • denoestewerkers
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #19 Gepost op: maart 31, 2014, 11:40:27 am »
Nogmaals bedankt maart!  :good:
Ik ga De blaffers in Rillaar en De hondenvrienden (de vriendenclub) Hoeleden een mailtje sturen en eens langs gaan, dan kijken we al van daaruit verder  :biggrin:

ik train bij de blaffers en ben er super tevreden. Iedereen is welkom wedstrijd speler of niet wedstrijd speler. Kom zeker maar eens langs op de club.

De combinatie waarvan jij een pup gaat nemen, ziet er mij een heel fijne combinatie uit. Ik ben deze kennel ook een beetje aan het volgen voor als ik volgend jaar een pup wil.

Fjorgyn

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 89
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #20 Gepost op: maart 31, 2014, 15:36:42 pm »
Hartelijk dank Stessel.
Moet ik eerst geen mailtje sturen om eens langs te komen?
Nu ga ik eerst een kijkje nemen in Hoeleden, eerst en vooral omdat het van hieruit maar een kwartier rijden is en omdat de trainingsuren beter uitkomen voor mij.
Ik werk met de nacht, dus ook zijn de uren in Rillaar of Borgloon geen probleem, ware het niet dat ik voor bepaalde tijd (ik weet niet hoelang nog) weekend doe (enkel vroege), dus zou ik in Rillaar of Borgloon maar 1 maal per week kunnen gaan trainen... Dat kan tegen dat ik ga trainen wel verandert zijn al, dus hou ik graag enkele opties over en zou ik ook graag op een paar plaatsen gaan kijken. Voornamelijk ook omdat er een 'klik' moet zijn met de school, trainingsmethodes, mensen en honden wil men het kunnen volhouden :)

Deze kennel is idd in mijn ogen een zeer goede kennel, de manier waarop ze praten over en omgaan met hun honden, de manieren van het selecteren van de lijnen, de raad en daad waar ze je mee bijstaan, we moesten maw niet lang nadenken ;)
Ook deze combinatie vind ik prachtig, de karakters van hun honden zijn super, dus alleen maar positief over deze kennel van hieruit.  :biggrin:
Nu enkel hopen en afwachten of er reutjes genoeg zijn (minimum 2 als ik me niet vergis, hij wil er zelf 1 houden), zodat we in juni onze familie kunnen uitbreiden.
In het geval er geen voor ons bij zit gaan we ons zeker terug op de reservatielijst zetten van een volgend nestje bij hen, voor ons maakt het niet uit hoe lang we wachten, we willen gewoon een goed werkende, mooie, sociale, gezonde, enz... pup/hond en bij deze kennel zijn wij alvast overtuigd en op ons gemak  :good:
Hij had ook gevraagd waarom we geen teef namen, voor ons is dat simpel, hier lopen 2 reuen rond en ik ga niet laten castreren/steriliseren zonder medische of gezondheidsredenen! Plus hiervoor heb ik 2 teven gehad en ik werk persoonlijk toch liever met reuen.
Veel succes in elk geval met het zoeken van je toekomstige pup ;)

Groetjes Kristel


stessel

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 597
  • denoestewerkers
Re: Goede hondenschool gezocht
« Reactie #21 Gepost op: april 01, 2014, 11:24:00 am »
Je mag zo langs komen maar in de maand april zijn er enkele veranderde trainingsdatums. Misschien dan toch best eerst een mailte sturen.

Deze week is het bijvoorbeeld vandaag en vrijdag training. Zondag is het dan geen training