Auteur Topic: Opleiding hondenbegeleider  (gelezen 1467 keer)

Petrus

  • Newbie Member
  • *
  • Berichten: 14
Opleiding hondenbegeleider
« Gepost op: januari 03, 2017, 18:01:48 pm »
Er bestaan meer dan genoeg scholen om honden te trainen. Maar bestaat er zo iets als een school voor hondenbegeleider? Een opleiding die meer gericht is op het gedrag van een honde(bege)leider, waar men leert hoe men zichzelf moet gedragen ten opzichte van een hond in opleiding. Om meer zelfvertrouwen en dominantie aan te leren tegen over de hond(en).
Alle suggesties zijn welkom (yoga, fitness, assertiviteitstraining....)

Chantal

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 16961
Re: Opleiding hondenbegeleider
« Reactie #1 Gepost op: januari 04, 2017, 09:00:04 am »
Zelfvertrouwen en dominantie aanleren t.o.v. de hond? Dat kun je niet leren zonder de hond erbij te betrekken. Het is immers een samenspel.
Tja ik denk dat iemand anders eens moet gaan kijken hoe de persoon met een hond omgaat.
Misschien moet die persoon eerst leren hoe een hond "denkt" en leert?
Samenwerken met een hond is een rekbaar begrip en heeft niets met dominantie te maken.
Wel alles met haalbaarheid, het karakter van de mens kun je niet veel aan sleutelen, de mens zal slechts een gedeelte daarvan aan kunnen passen.
Het karakter van de hond idem dito. Wil je een hond optimaal trainen, dan zul je rekening moeten houden met diens karakter.

Mijn advies zou zijn om eerst eens te gaan werken met een makkelijke hond en te leren welke handvaten je als geleider hebt om een hond bij te sturen.
De houding van de geleider zal vanzelf groeien als deze resultaat ziet bij de hond.
Dus begin bij het kiezen van de juiste hond bij de juiste baas en ook niet geheel onbelangrijk, kies een hondenschool die daar ook rekening mee houdt.
Met honden werken is maatwerk, geen lopende bandproduktie.do

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3576
Re: Opleiding hondenbegeleider
« Reactie #2 Gepost op: januari 04, 2017, 23:29:13 pm »
Als je het over de relatie hebt tussen jezelf en je eigen hond, dan kun je heel wat opsteken van een priv├ętrainer met een degelijke achtergrond. Eventueel een cursus lichaamstaal van de hond volgen, zo snap je de conversatie die de hond met je voert.

Als je het hebt over de lichaamstaal van jezelf naar andere honden met hun begeleiders toe, en de lichaamstaal van de hond leren herkennen, wel dan is dit een deeltje van gedragsdeskundige.

Is het puur om zelfvertrouwen naar de hond aan te leren, dan begint het inderdaad bij jezelf, gezien je hond meestal een afspiegeling is van jezelf.
Met dominantie zal je er niet komen, die theorie is al lang achterhaald. Cursus "sociaal leren van de hond" kan inzichten brengen.

Ik heb een hoop boeken gelezen, dus als je iets concreter bent kan ik je boeken aanraden, stuur gerust een PB.

Succes op je zoektocht.