Auteur Topic: Hoe juiste pup kiezen?  (gelezen 3327 keer)

anyanka

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 2
Hoe juiste pup kiezen?
« Gepost op: januari 12, 2016, 13:18:27 pm »
Hallo Forum-leden,

Ik ben nieuwe op dit forum en hoop dat ik mijn vraag in de juiste rubriek plaatste.
Wij zijn een gezin met 2 kinderen (8 en 10 jaar), zeer sportief en genoeg vrije tijd (aangezien wij beide sportinstructors zijn en vooral 's avonds werken).
Om ons gezin compleet te maken zijn we op zoek naar een mechelse herder. Wij bestudeerden al verschillende rassen, maar de mechelse herder lijkt ons de beste optie.
Zelf heb ik ervaring met een labrador, mijn man enkel met "geen-rashonden" ;)
Wij zoeken vooral een hond die lief is voor het ganse gezin, die we overal kunnen mee naar toe nemen en waar we vooral mee kunnen ravotten en sporten. Wij zijn natuurlijk bereidt om naar de hondenschool te gaan en te starten met een hondensport.

Nu verdiep ik mij in het gegeven van de stambomen, want dit is compleet nieuw voor mij.
We vonden een pas geboren teefje via een zoekertje die afstamt van Zico van de Berlex-Hoeve.
Ik vond wat meer info terug via: http://www.working-dog.eu/dogs-details/4759/Zico-van-de-Berlex-Hoeve
Ik heb een idee op wat ik moet letten en mag de pup voor een eerste keer bezoeken eind deze week.
Kan iemand mij tips geven welke vragen ik moet stellen, op wat ik moet/kan letten?
Of focus ik mij op de verkeerde zaken?

Alvast bedankt  :biggrin:

do

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3576
Re: Hoe juiste pup kiezen?
« Reactie #1 Gepost op: januari 14, 2016, 00:10:32 am »
Wat leuk, lekker sportief. Mechel zou inderdaad kunnen, rekening houdend met de bloedlijnen. Echter er zit ook wat waken in en herderen, als je dit kunt plaatsen kan dit alleen maar goed gaan.

Overal mee naartoe nemen, helaas, honden in het algemeen worden meer en meer geweerd.

Lief voor het ganse gezin, is relatief, en misschien ga ik hier forumleden wel tegen de borst stoten, maar er zijn nu eenmaal rassen die net iets liever en zachter zijn dan de mechel en net zo sportief.

Of je je focust op de verkeerde zaken? Helemaal niet, echter je zal niet zo gauw antwoord krijgen op wat je moet gaan letten bij een specifieke fokker.

Algemeen kan ik je aanraden om gewoon met de familie op bezoek te gaan, en vooral jezelf te zijn. Geef je ogen de kost en maak duidelijk wat je van de pup verwacht. Ik kijk niet zo gauw 1st naar de pups, ik kijk naar de moederhond en vraag me af of ik die wel zou willen meenemen en hoe die is binnen haar familie  (qua karakter dan), want pups zijn nu eenmaal altijd poezelig en om op te eten.

Veel plezier bij je zoektocht.


anyanka

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 2
Re: Hoe juiste pup kiezen?
« Reactie #2 Gepost op: januari 28, 2016, 16:23:22 pm »
Bedankt voor de reactie. Ondertussen heb ik reeds heel wat informatie bijgeleerd en een nestje bezocht. Morgen ga ik opnieuw een nestje bekijken. Noem me kieskeurig, maar dat zit gewoon in mijn aard :)
Het was in ieder geval een mooie tip om te kijken naar de moeder en niet enkel naar de puppy's. Bij het eerste nestje was de moeder uiterst beschermend tov haar puppy's. Zeer levendig beestje en heel mooi egaal van kleur.  We hebben de papa ook aan het werk gezien. Super lieve hond, totdat de mouw bovenkwam... Dan veranderde hij in een verdedigingsmonster (positief bedoeld).
Een "broer" uit een vorig nestje wordt nu opgeleid tot politiehond.
Ik ben zeer benieuwd morgen of ik een groot verschil zal zien. Daar zullen we enkel de moeder ontmoeten, want de papa is van een andere eigenaar.
Ik laat allesinds op het forum weten hoe alles verder verloopt. Misschien kan het nuttige info zijn voor mensen met dezelfde vragen in de (nabije) toekomst.

moeli

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 5622
  • vandenhegakker
Re: Hoe juiste pup kiezen?
« Reactie #3 Gepost op: januari 28, 2016, 19:28:05 pm »
het ligt eraan hoe oud de pups zijn, bij mij komen de mensen vanaf dat ze 3 weken zijn , mogen dan zo vaak komen als ze willen, maar kiezen pas met 7 weken, ondertussen kunnen ze op hun gemak de pups een aantal malen  observeren ( en ik hen  :taunt:) , ik weet wat iedereen wil, in wat voor gezin ze terechtkomen en wat de mensen ermee willen doen,
1 x zegt nog niet zoveel over de pups, de fokker kent ze natuurlijk goed, aan de andere kant moet er wel 'n klik zijn, groetjes annemieke

do

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3576
Re: Hoe juiste pup kiezen?
« Reactie #4 Gepost op: januari 30, 2016, 00:22:44 am »
Ik ben zeer benieuwd morgen of ik een groot verschil zal zien. Daar zullen we enkel de moeder ontmoeten, want de papa is van een andere eigenaar.
Ik laat allesinds op het forum weten hoe alles verder verloopt. Misschien kan het nuttige info zijn voor mensen met dezelfde vragen in de (nabije) toekomst.

Het is vrij normaal dat de moederhond beschermend is naar de pups toe. Misschien gewoon even vragen of de eigenaar de moederhond wilt mee naar buiten nemen en kijken hoe haar reactie dan is naar andere mensen en kinderen, dat zou je boekdelen kunnen vertellen.

Benieuwd, laat je ons iets weten. Veel succes op je zoektocht.