Auteur Topic: samen op/aan de step  (gelezen 1473 keer)

terperlientje

  • Newbie Member
  • *
  • Berichten: 43
samen op/aan de step
« Gepost op: mei 10, 2014, 15:20:56 pm »
Eindelijk hebben we een step om samen op pad te kunnen. Ivy vind het vanaf het begin al helemaal geweldig! Nu heb ik alleen wel even wat vragen voor de mogelijk steppers onder ons.
Blijft jullie hond netjes naast jullie of trekken ze je ook vooruit? Hier ben ik het eerste stuk meer aan het remmen (ook na eerst even een stuk lopen) dan dat ik zelf hoef te steppen. Na een paar minuten word dat al wel minder. Ivy probeert dan ook hard te lopen inplaats van rustig. Hebben die van jullie dat ook? Stop dan weer en roep haar iets naar achter en begin opnieuw.
Ook als het rustiger gaat blijft ze wel wat trekken en ik heb dan ook het idee dat ik niet megaveel hoef te dien vaak. Nu lees ik overal dat het zo enorm calorieverbrandend is maar dat heb ik nou niet echt het idee zo. Dit hoeft van mij ook niet, als ivy het maar leuk vind, dan vind ik het al prima. Hoe is dat bij jullie?
Dat trekken komt ook meer omdat ze altijd net wat voor je wil zijn, Dit is ook met wandellen zo. Vroeger trok ze enorm, dat nu bijna niet meer, maar wel altijd echt op jou hoogte of net wat ervoor. Dit doet ze ook met steppen. Ze hangt verder niet schreef ervan.
Ze gaat alleen al vrij snel in galop. Dit breng ik dan wel weer terug naar draf, maar dan gaan we wel vrij langzaam. Ik wil dan ook nog een fietscomputer erop zetten om te kijken hoe hard en ver we nu eigenlijk gaan.
We gaan nu nog korte stukken om het rustig op te bouwen. Wel lastig in te schatten hoe het op te bouwen vind ik.
Ze zit aan mij vast met de heupgordel, deze doe ik alleen wel dubbel anders vind ik hem echt te lang en kan ze te ver vooruit. Dubbel is hij precies de goede lengte.

Hoe gaat het bij jullie?
-xxx- Marian

LongFields

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 5055
  • Nozem en Tapas, mijn krullenbollen!
Re: samen op/aan de step
« Reactie #1 Gepost op: mei 16, 2014, 15:41:51 pm »
Hier wordt ook wel wat getrokken en moet ik in het begin ook wel wat bijremmen af en toe. Echt naast me lopen aan een slappe lijn hoeft van mij ook niet.
Ze mogen alleen maar draven, niet galopperen en dat begrijpen ze prima. Ik heb altijd maar 1 hond tegelijk bij me naast de step, het is hier te druk in het verkeer om op 2 honden tegelijk te moeten letten vind ik, dus ik step gewoon 2x een rondje in plaats van 1x. Ik maak ze vast aan de Walkydog die aan mijn step zit en heb dan ook nog een lijntje in mijn hand voor je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren waarvoor dat nodig is.

Groetjes, Suzanne