Auteur Topic: miseri wat nu???  (gelezen 894 keer)

sadiratje

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2051
    • Sadira & Ilisha
miseri wat nu???
« Gepost op: september 21, 2010, 11:44:38 am »
Ons Ilisha begint naar de andere honden hier uit te halen, ze moet telkens op de eerste plaats kunnen staan het is telkens ik, ik, ik bij haar.
ze duwt de andere honden gwn opzij en als ze het niet appricieren dan laat ze haar tanden zien.

gisteren deed ze het bij de verkeerde inderdaad sadira.
Iruna, Nuchka en baja gaan meteen weg als Ilisha dit doet.
gisteren kwam mijn moeder aan samen met een vriendin de honden staan heel blij te wachten, maar sadira zag dat er een vreemd bij was en zo waaks als zij is zet ze haar eigen om eens goed t ekunnen zien wie erbij is, en dan is ze telkens enorm alert en blijft op dezelfde plaats staan terwijl de anderen lees Iruna, Nuchka en baja aan de andere kant rustig staan te wachten en te piepen uit ongeduld.

maar wat doe Ilisha? zij begint heen en weer te springen waardoor ze de anderen al weggeduwd had en zij op een beetje afstand verder wachtten.
maar dan komt ze bij sadira ze duwt sadira weg, waardoor ons sadira meteen reageert op ons Ilisha en ze zitten in elkaar.
geen van beiden willen afgeven en het blijft maar duren.

ik ben ertussen gesprongen en Ilisha hing in sadira haar nek waardoor ik Ilisha als eerste vasthad, ik roep 1 keer sadira Hou op en zij houdt ok meteen op.
maar dan ilisha ik had haar nog steeds vast ze bleef strak naar sadira kijken met tanden helemaal ontbloot, ik heb haar even tegen de grond aangeduwd want er was geen einde aan te komen. daarna heb ik duidelijk en terwijl ik haar nog vasthad geroepen ist gedaan foei.
daarna keek ze mijn richting en was het meteen van oei nu zal ik maar ophouden.

mijn moeder was nog enorm kwaad waardoor die achter sadira aanliep en met een zak bijna tegen haar mooi hoofdje sloeg, ik ons ilisha in paniek losgelaten om die zak op te vangen voor dat dat tegen sadira aankwam.
ons sadira zat helemaal ineengedoken met staart tussen de poten pff. mijn hartje begaf het toen wel maar was blij dat ik die slag opgevangen heb.
ik ben letterlijk voor ons sadira gesprongen, waar ons ilisha heen was gelopen weet ik niet.
maar toen ik even was bijgekomen en sadira kruipend naar achteren liep ben ik naar binnen gegaan om te zien wat ilisha aan het doen was.
niets aan te zien ze kwam hard op me afgelopen en gesprongen.
ik heb haar toen wel weer aangehaald natuurlijk, en sadira leef buiten durfde niet naar binnen komen, dan ben ik naar sadira gegaan haar staartje ging toch al weer heen en weer.
dus heb ik haar even van gedachte laten veranderen waarop ons Ilisha zich even wou komen moeien, ze loopt met een valse blik langs sadira en blijft rond sadira draaien waardoor ik weer riep riskeer het niet he.
toen hield ze ermee op en wou ze alle aandacht voor haar hebben waardoor ik haar wegduwde want ikw as tenslotte met sadira bezig en niet met haar.

maar Ilisha begint het harder en harder te krijgen waardoor ze zich echt opdringerig opsteld en de andere honden opzij duwt en alle aandacht naar haar gericht moet zijn. aandacht komt ze zeker en vast niet tekort, er wordt dikwijls met haar apart gespeeld en dat is bij elke hond hier zo. ze krijgen ieders apart evenveel aandacht.
maar als ze er al voor beginnen te vechten vind ik al echt ver komen.
en het is telkens Ilisha dat begint en uitdaagt enz.
als een hond hier even gek begint te doen moet ons ilisha als een grote erbij komen staan en uitdagen en dan die blik van haar erbij he.
de voorste tanden zichtbaar dus enkel neus opgetrokken oren plat opzij naar achteren en de staart half omlaag, dus niet helemaal. en haar lichaamshouding van ze kan elk moment weglopen. het is een onzekere houding dat ze dus aanneemt. maar toch blijft ze uitdagen. en afgeven wilt ze ook niet.
bij de anderen lukt dit wel, maar sadira geeft zeker en vast niet af, maar sadira is dan ook heel zeker van zichzelf.
want het minste geluid gaat ilisha lopen terwijl sadira zal gaan kijken wat er aan de hand is.

ik heb gedacht Ilisha in het hok zetten want moest er eens ongelukken gebeuren moesten we niet thuis zijn, en dacht ik overdag in het hok en dan snachts binnen laten slapen. maar dat ze eigenlijk minimum contact heeft met deze honden, want het is erg naar erger aan het worden ze kan de andere honden niet goed verdragen omdat ze enkel aandacht voor zichzelf wil hebben.
een huishondje is het zeker en vast niet is een hondje waar je echt bezig moet zijn, en dit doe ik ook. ze krijgt enorm veel beweging, want ze is savonds als we bijna gaan slapen helemaal voldaan en moe.
of wat zouden jullie doen?

want als we thuis zijn mag ze wel los uiteraard of toch af en toe los want ze doet het ook wanneer we thuis zijn.
en dit is de laatste weken zo ze is natuurlijk volop aan het puberen bij mij probeert ze nog niets maar ze is wel de andere honden aan het uitdagen enz.
als de hond weet hoe de mens echt is, is de mens zijn beste vriend kwijt.


http://users.telenet.be/sadirasplace