Auteur Topic: rustig houden bij een oefening  (gelezen 766 keer)

Sonnie1983

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3524
rustig houden bij een oefening
« Gepost op: november 23, 2010, 17:04:33 pm »
Diego is een aporteergek en gaat ontzettend graag mee werken.
Bij de sorteer oefening zit hij dan weer hoog in zijn apporteerdrift wat nou juist weer niet de bedoeling is omdat hij door te ruiken aan de buisjes het verschil moet kunnen maken uiteindelijk welke dezelfde lucht heeft als het buisje dat ik hem laat ruiken (de verdachte dus).

We zijn vooraf aanbegonnen nu sinds 2 weken weer (daarvoor 2 weken niks gedaan hieraan). En loop nu alleen langs de bank, hij ziet waar ik het buisje neer leg en we lopen langs de bank en hij mag slecteren welke we moeten hebben. meestal grijpt hij nog maar laat toch al een aantal keer zien dat hij alles snuffelt en die met geur er tussen uit pikt (rest is blanco/neutraal). Dit moet hij eerst goed door hebben en dan kunnen we weer een stap verder.

Nu moet ik diego bij deze oefening rustig maken. hij ligt klaar voor de start om op die bank af te vliegen. Maar jeetje wat is dat moeilijk zeg!!!!

Ze liggen nu gescheiden van elkaar overdag (diego en ivan) dus die raken nu overdag minder energie kwijt waardoor we voor en na het werk al meer met ze doen om hun energie kwijt te kunnen.
Daarbij komt dat we nu 2x op een avond sorteren oefenen dus andere oefeningen even minder doen waardoor hij bepaalde energie/drift ook niet helemaal kwijt kan (bijv. slachtofferrevieren). Dus moet er een balans in zien te vinden, die we nog aan het zoeken zijn.

Maar wat vind ik het moeilijk diego rustig te krijgen zeg met het sorteren. ik laat hem al kijken als alles klaar gelegd word, laat hem voor ik het buisje er op leg dit even vast houden, doe wat volgen met hem, leg hem af en blijf hem aaien en zachtjes tegen hem praten.
En dan nog word hij nog niet rustig genoeg. Dus ik moet nog langer door gaan uiteraard. Maar misschien heeft nog iemand tips om diego rustiger te krijgen.
Tevens kan ik diego niet uitbundig belonen met het sorteren omdat hij bij een beetje enthesiaste goed zo al door het dolle is waardoor hij dus weer te druk is om hem weer naar de sorteerbank te gaan. dus hij krijgt nu na een paar keer een bal en tussendoor goed zo (zachtjes gezegd) en een paar aaien.
Overigens is het ook een hond die alles in de gaten wil houden. dus heb mijn clubgenoten al gevraagd op grotere afstand te blijven staan en dan ga ik met onze rug naar hun toe staan.

Het gaat vast uiteindelijk wel lukken maar ik vind het echt heel moeilijk diego rustig te krijgen.