Auteur Topic: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup  (gelezen 12850 keer)

lan3jur

 • Newbie Member
 • *
 • Berichten: 29
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #30 Gepost op: september 17, 2015, 12:12:12 pm »
Inderdaad.
Ondertussen heeft hij ook weer diarree..
Ik krijg ook geen antwoorden. Ik snap dat het een ingewikkelde materie is, maar de feiten zijn er. En ik ben echt ondersteboven van het feit dat ik 'op mijn plaats' gezet ben door een arts omdat ik teveel artsen  gecontacteerd heb. Het is niet zeker dat de aanvallen van razernij door het gezwel in zijn hersenen komt. Akkoord, maar dat gezwel is er wel en kan niet weggenomen worden. Dus dan zijn er al 3 problemen: zijn diarree, het gezwel en de aanvallen.
Het zou ook een rare vorm van diabetes kunnen zijn. Indien dat het geval is is dat een bijkomstig probleem, want ook al komen de aanvallen daardoor, het gezwel zit er ook nog steeds.
Medicatie voor zijn diarree kan neurologische bijwerkingen geven. Maar hij heeft een neurologisch probleem. De medicatie daarvoor kan bijwerkingen geven op de werking van de darmen. Maar hij heeft nu al diarree. In wat voor cirkel komen we dan terecht?
Al die vragen en geen antwoorden.. zeer moeilijk..
Vast staat dat de diarree en andere symptomen die hij nu heeft geen gevolg meer kunnen zijn van de narcose. Dat heeft de neurologe mij bevestigd..
Zucht

kaela

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 557
  • Karins Kromsnavels
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #31 Gepost op: september 17, 2015, 17:10:26 pm »
Ik heb hier al mijn twijfels geuit ivm de manier van fokken daar. Ik heb de fokker al gecontacteerd. Maar zolang er geen 'oplossing' is, ga ik hier nooit de naam vermelden van de fokker of mijn pup, omdat ik het netjes wil houden. Maar gezien mijn pup thuisgekomen is met giardia en cheyletiella en hij nog steeds chronische diaree heeft en nu die cyste erbij, zal ik, afhankelijk van hun reactie, verdere stappen ondernemen en bijgevolg wil ik hen hier niet door het slijk halen. De kans bestaat namelijk dat hun DA meer verantwoordelijk is dan zij zelf. En omdat ik ook geen proces voor smaad of iets dergelijks wil krijgen natuurlijk.
Vandaar dus de (voorlopige) 'geheimdoenerij' ..

Je hoeft hier ook zeker niet te vertellen wie de fokker is, zeer netjes dat je dat niet doet, alleen je spreekt jezelf een beetje tegen. Eerst zeg je dat je nog geen contact hebt opgenomen en nu dan wel. Dat verwart mij, maar het is natuurlijk aan jou wat er mee te doen.

Nogmaals heel veel sterkte. Ik zou vooral blijven vragen en bellen, al worden ze nog zo zat van je. Als je zo'n jong dier in laat slapen moet je wel zeker zijn van je zaak. En als je wilt onderzoeken en behandelen moet er juist weer een reële kans op een acceptabel leven zijn. Geen gemakkelijk zaak, ik vind het oprecht heel rot voor jullie.

lan3jur

 • Newbie Member
 • *
 • Berichten: 29
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #32 Gepost op: september 17, 2015, 17:21:06 pm »
Sorry voor de verwarring.
Ik heb gisteren, zodra ik alle resultaten van alle tests had, de fokker gecontacteerd. Eerder had weinig zin omdat we nog niet wisten wat er precies aan de hand was.
Ik heb echter nog geen reactie gekregen.

Wat betreft de behandeling: Vast staat dat hij geen normale levensverwachting heeft. Hoe snel het gezwel gaat groeien, daar kan men geen voorspelling over maken. De enige zekerheid is dat het gaat groeien en dat de symptomen alleen maar gaan toenemen en erger worden. Bij ieder bezoek die ik krijg mijn hond in de bench in een kamer apart steken, niet in gezelschap kunnen gaan wandelen, niet naar de hondenschool, de epilepsie die hij gaat ontwikkelen, de evenwichtsstoornissen, enz... Voor mij is dat geen aanvaardbare levenskwaliteit.
Komt daarbij dat, indien ik verder doe, hij dinsdag moet geopereerd worden om om de 30 cm een stukje van zijn darmen te nemen om te onderzoeken, om proberen uit te vissen vanwaar de chronische diarree al 6 weken. Voor mij lijkt dit allemaal een beetje teveel van het goeie en allerminst aangenaam voor mijn pup, wetende dat zijn levenskwaliteit nooit 100% gaat zijn.
Hoe hard en pijnlijk het ook is, ik moet ergens de grens trekken...


maart

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3871
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #33 Gepost op: september 17, 2015, 19:37:55 pm »
Even heel objectief antwoorden: ik zou de pup laten inslapen, fokker contacteren en pupgeld terug eisen (wat de fokker eigenlijk spontaan zou moeten doen)

De kosten van het onderzoek terug betalen, tja, daar zou ik als fokker zelf nu ook eigenlijk niet aan meedoen omdat het echt wel een niet echt gekend probleem is. Bij 1 van mijn pups heeft de koper ook een reeks onderzoeken moeten laten doen bij zijn hond.
Geen erfelijk probleem, hele hoop geld kwijt en tja, ik kan daar eigenlijk echt ook niets aan doen.  Gevalletje dikke pech.  Ik heb wel de helft van het pupgeld terug gegeven.  Dekt de kosten bijlange niet, maar het is toch 'iets'.  Koper was daar trouwens dolgelukkig mee.
Ik werd wel voortdurend op de hoogte gehouden van alles, bij iedere stap, bij elk onderzoek... kreeg ik bericht.

Moesten ze ineens aan mijn deur staan zonder dat ik van iets op de hoogte werd gehouden, maar er op internet wel een gans verhaal openbaar te lezen staat... tja, dàt zou ik dan weer niet zo plezant vinden en niet mee gediend zijn (laat ons eerlijk zijn, wie wil, kan de fokker te weten komen)

Nu, ik sta van mentaliteit zo te lezen wel niet op gelijke voet met jouw fokker. Dat ten eerste.

En verder... heel veel sterkte met de te nemen beslissingen. Ik hoop dat jullie er aan uit geraken en dat ofwel het pupje een mooie rust krijgt, ofwel dat het pupje er alsnog volledig te boven kan komen en op zijn minst een aangenaam leven kan leiden. Het moet niet simpel voor jullie zijn... Nogmaals sterkte !

lan3jur

 • Newbie Member
 • *
 • Berichten: 29
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #34 Gepost op: september 17, 2015, 22:36:35 pm »
Dag Maart,

vooreerst ben ik blij te lezen dat jij niet op dezelfde lijn staat qua mentaliteit.
Over al dan niet terugbetalen wil ik mij hier niet uitspreken en ook geen discussie over beginnen.
Feit is dat ik moeten beslissen heb om mijn pup te laten inslapen en dat is voor mij het allerergste..

Ook over het contact met de fokker wil ik niet te veel uitweiden, maar ik wil toch 3 dingetjes kwijt.
1. De eerste week dat de pup bij mij was heb ik melding gemaakt van diarree.
2. Omdat het na 5 weken een beetje beter ging met hypo-allergene voeding en supplement voor darmflora wou ik eigenlijk gewoon wat genieten van mijn pup en wou ik geen gedoe meer. Ik had genoeg rond mijn hoofd gehad voor eventjes.
3. De diagnose van de Arachnoide cyste is gisteren gesteld en zodra ik thuis was van het universitair ziekenhuis en mijn pup was 'veilig' en warm ingeduffeld heb ik via email de fokker gecontacteerd. Waarom email? 1. omdat het reeds vrij laat was, 2. omdat mijn emoties zo hoog waren dat ik vreesde dat ik telefonisch niet alle feiten correct op een rijtje te kunnen zetten en 3. omdat er op die manier toch een spoor is van mijn 'meldingsplicht'. Tot op dit moment heb ik nog steeds geen reactie gekregen.

Vraagje: is het echt zo makkelijk om te achterhalen over welke fokker het hier gaat? Zo ja, dan zal ik mijn woorden nog beter moeten wikken en wegen..

Mmetje

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #35 Gepost op: september 17, 2015, 22:48:15 pm »
Is idd niet al te moeilijk om te achterhalen als mensen het echt willen weten...
Je hebt de leeftijd gegeven en dan hoef je maar naar de nestjes/puppyberichten te zoeken van rond die tijd,je hebt op bepaalde pagina's een verzameling van heel veel fokkers die daar achterlaten wanneer hun teefje gedekt is en wanneer de pups er zijn..daarna is het een kwestie van oriënteren,..
grt


Ons Tervuertje Jimmi

lan3jur

 • Newbie Member
 • *
 • Berichten: 29
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #36 Gepost op: september 17, 2015, 23:08:25 pm »
Oops..
nu ja, ik heb nooit enige naam of verwijzing naar gebruikt, dus ik heb mezelf niks te verwijten vind ik

Mmetje

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #37 Gepost op: september 17, 2015, 23:19:17 pm »
Nee niet verwijten want je hebt geen namen/adres genoemd, wil je gewoon laten zien dat tegenwoordig alles achterhaald kan worden..de mindere kant van internet.. grt


Ons Tervuertje Jimmi

do

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3576
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #38 Gepost op: september 17, 2015, 23:42:43 pm »
Ik zo de pup niet laten inslapen, toch niet voordat de fokker een totaal plaatje heeft gekregen. Ik mag er niet aan denken dat een pupje dit allemaal moet ondergaan zonder dat de fokker daarvan op de hoogte is.

je hebt hem niet en dan plots wel gecontacteerd?

Ik begrijp je bezorgdheid, echter je haalt zelf aan dat je al meerdere DA's gecontacteerd hebt, waarom?
Neem die telefoon nu eens in de hand en bel je fokker voor een afspraak, ga er heen en doe je verhaal en heel misschien zal hij er niet blij mee zijn dat die pup al zoveel leed heeft ondergaan zonder dat hij daar iets van af wist,...
Sinds weken diarree, al zovele testen ondergaan en nu nog een stuk van 30 cm darm wegnemen? maar "het zit in de hersenen"?. Misschien nu ook diabetes?

Maakt niet uit wie de fokker is, wil het ook niet weten, noch achterhalen, echter de eerste vereiste is altijd contact opnemen met de fokker!

Er zijn forumleden die af en toe een nestje hebben. Zouden jullie daar blij mee zijn, of zouden jullie op de hoogte willen gehouden worden? Laat staan dat de pup zou moeten ingeslapen worden na een emailtje? Ok je kon hem niet opbellen gezien het late uur, echter morgen komt vanzelf weer met keuze, opties en mogelijkheden.

Ik weet dat dit kort door de bocht is en er bakken kritiek kunnen komen, maar ik bekijk het nu even door de ogen van een fokker en een pup die hij op de wereld heeft gezet (al ben ik geen fokker). Dan mag ik hopen dat hij het beste voor heeft voor die pup en niet na meerdere weken een emailtje krijgt van de lijdensweg die tot inslapen leidt (lijd).

Dus geen verwijten qua naam en adres, echter neem nu eens serieus contact op met de fokker en ga aan tafel zitten.
Je kan hier toch gewoon een foto van je pup neerzetten, zonder dat je angst moet hebben voor de fokker!

Ik wens je het allerbeste toe.
« Laatst bewerkt op: september 18, 2015, 00:25:44 am door do »

lan3jur

 • Newbie Member
 • *
 • Berichten: 29
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #39 Gepost op: september 18, 2015, 00:18:37 am »
Hoi Do,

even een paar dingen op een rijtje. Want we moeten de verschillende zaken wel correct vermelden en gescheiden houden van mekaar. Dus geen kritiek op je bericht, gewoon een poging tot verklaring.

Eerst en vooral: de zaken zijn de laatste 3 dagen in een enorme stroomversnelling geraakt. 3 dagen geleden was er nog geen haar op mijn hoofd die er aan dacht dat ik vandaag deze beslissing zou moeten nemen.
Ten tweede: het laten inslapen heeft niks te maken met de fokker of het contact met de fokker maar, en ik kan dit niet genoeg benadrukken, enkel en alleen met de gezondheid van mijn pup.
Ten derde: Waarom een tijd geen contact met de fokker? Wel, na de eerste melding van diarree dacht iedereen dat het aan de stress lag. Na een paar dagen ga ik bij mijn dierenarts voor een inenting en dergelijke meer. Ik vermeld de diarree en de DA zegt dat het toch al lang is om nog stress te zijn. Dus we doen een test van de stoelgang en daaruit blijkt dat hij giardia heeft. Tevens, zoals het een goeie DA betaamt, doet ze een routine controle van longen, hart, enz... en daarbij merkt ze dat hij toch wel heel veel schilfers heeft. Dus ze neemt een staal, bekijkt het onder de microscoop en wat blijkt: hij heeft ook cheyletiella. Maar goed, ongelukjes gebeuren en zelfs bij de beste fokker en de meest voorzichtige fokker kan dit voorkomen. Dus ik maak er geen drama van, start de behandeling en klaar.
Ten vierde: hij blijft diarree hebben. Dus opnieuw (een paar keer) bij de DA, opnieuw testen op giardia, maar daar is geen spoor meer van te bekennen. Het gebeurt, na een besmetting met giardia, dat een darm een tijdje moet herstellen. Dus we schakelen over op een licht verteerbare voeding tot de darm hersteld is. Opnieuw: geen drama en voor 5€ per zak korrels meer lig ik er niet wakker van.
Ten vijfde: De diarree blijft duren, dus stuurt mijn DA mij door naar een kliniek voor een grondiger darmonderzoek. (Vandaar dus meerdere DA's). Daar doen ze een echografie en een uitgebreid bloedonderzoek, maar daar komt niks uit. Dus is de conclusie dat hij waarschijnlijk een intolerantie tegen een bepaalde ingrediënt van zijn voeding heeft en schakelen over op hypo-allergene voeding en een supplement voor de darm-flora. Dit kan bij iedere pup voorkomen, zelfs bij iedere mens en heeft niks, maar dan ook niks met de manier van fokken of om het even wat te maken. De voeding is ook niet duurder, dus opnieuw: geen drama, gewoon pech.
Weetje tussendoor: ik ben alleenstaand, ik woon alleen en zat midden in verbouwingen, dus na de zorg en aandacht voor mijn pup en de werken was ik blij dat ik gewoon 's avonds eventjes rustig met mijn pup kon relaxen.
Ten zesde: een paar dagen geleden krijgt hij zijn eerste aanval van razernij, waar hij er ondertussen 5 van gehad heeft. Jammer genoeg was mijn DA net voor een weekje op reis, maar geen nood, ondertussen hadden ze al zijn gegevens in de kliniek, waar tevens een spoeddienst is, dus ik bel naar daar. Daar verwijzen ze mij door naar de dienst neurologie van het universitair ziekenhuis. Vandaar dus opnieuw andere DA's en bijgevolg een antwoord op je bemerking waarom ik de mening vraag van verschillende DA's. Ik had geen keuze. Op neurologie wijzen de eerste tests uit dat er verder onderzoek nodig is. Dus gaat hij onder narcose voor een MRI van de hersenen en een hersen- en ruggenmergpunctie. Dus van dinsdag tot woensdag in de kliniek met tussendoor allerlei testen. Dan volgt de diagnose (gisteren dus): Arachnoide cyste met geen kans op genezing. De lijst van symptomen die hij nu al heeft en waar hij nu al door lijdt is al lang, en deze zal alleen maar langer worden, gezien het gezwel tegen zijn kleine hersenen aanduwt. Een direct gevolg is dat hij niet mag loslopen wanneer er hier iemand is, dat hij niet mag loslopen in de tuin omdat hij tijdens een aanval tot bij de buren kan springen die een klein kindje hebben van 6 jaar en het risico op aanvallen / bijten veel te groot is.
Ten zevende: als we de oorzaak van de diarree willen achterhalen is de enige mogelijkheid om een biopsie van de darmen te nemen, en dit om de 30cm. Dus het kan niet via endoscopie, maar er komt een chirurgische ingreep bij kijken.

Nu vraag ik jou: als je punt 6 goed leest en laat doordringen, zou jij je pup dan nog het leed van punt 7 aandoen? Op dat moment stel ik mij de vraag: waar stopt liefde en bezorgdheid voor je dier en begint egoïsme.

Wat betreft je opmerkingen over de fokker eerst niet dan wel contacteren: ik heb hem gecontacteerd zodra de diagnose gesteld was. Daarvoor was een beetje moeilijk, nee? "Hoi: ik wil je nu al melden dat morgen mijn pup een aanval van razernij gaat krijgen te wijten aan een gezwel in de hersenen dat we nog niet ontdekt hebben" ... beetje absurd, nee?

Conclusie: ik denk dat ik in gans dit verhaal altijd zeer respectvol gebleven ben, niemand door het slijk gehaald heb, niemand bewust gekwetst of wat dan ook heb, en het aller belangrijkste: in alles wat ik gedaan heb, het welzijn van mijn pup op de eerste plaats gezet. Iedere dag, bij iedere beslissing en actie, dus ook bij de beslissing om hem de rust te gunnen die hij verdient en hem niet nog meer laten lijden. Dus excuseer mij dat mijn eerste bezorgdheid niet naar de fokker ging, maar naar mijn pup.

Ik hoop dat ik hiermee alle verwarring en onduidelijkheid weggenomen heb. Mijn pijn en verdriet blijven.

lan3jur

 • Newbie Member
 • *
 • Berichten: 29
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #40 Gepost op: september 18, 2015, 00:34:24 am »
Do,

als aanvulling op je bericht: gezien ik al meer dan 24 uur wacht op reactie van de fokker, kan ik nu wel een foto plaatsen ja.. mocht ik ontdekken hoe ik dat hier moet doen..


do

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3576
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #41 Gepost op: september 18, 2015, 00:36:49 am »
Je bent inderdaad respectvol gebleven, al blijf ik bij mijn stelling dat je best contact opneemt met de fokker. Heel misschien komt de gezondheid van die pup ook voor hem op de eerste plaats.

Ik wens je het allerbeste toe

crutz

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2297
  • Like A Hurricane, Working Dogs
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #42 Gepost op: september 18, 2015, 07:26:25 am »
Je bent inderdaad respectvol gebleven, al blijf ik bij mijn stelling dat je best contact opneemt met de fokker. Heel misschien komt de gezondheid van die pup ook voor hem op de eerste plaats.

Ik wens je het allerbeste toe

Dat contact (mail) is gebeurd Do. De fokker heeft nu in reactie daarop nog niks laten horen :( persoonlijk had ik direct de telefoon gepakt hiervoor.

Maar goed gezien er ook geen antwoord (ook niet via pb) gegeven wordt welk land TS woont (vermoedelijk Belgie) en welk land de fokker woont ivm import vermoed ik dat de fokker Nederlands is en er eerder in het traject bij de aankoop al behoorlijk wat fout is gegaan door de pup te jong de grens over te laten vertrekken :(

Oh en TS, de foto's moeten online staan en het internet adres van de foto dan zonder spaties tussen [url ] deze 2 [/ url]
« Laatst bewerkt op: september 18, 2015, 07:38:28 am door crutz »
Breed by choice, not by chance.......

maart

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3871
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #43 Gepost op: september 18, 2015, 07:27:26 am »
Oops..
nu ja, ik heb nooit enige naam of verwijzing naar gebruikt, dus ik heb mezelf niks te verwijten vind ik

absoluut niet, nergens voor nodig  (ik weet trouwens niet wie de fokker is hoor, ik ben ook helemaal niet thuis in groenendaelers, maar internet is gewoon onbetrouwbaar ;) )


Punk

 • Full Member
 • ***
 • Berichten: 114
Re: twijfel aan raszuiverheid bij zieke pup
« Reactie #44 Gepost op: september 18, 2015, 09:18:20 am »
Heel triest dit verhaal. Heel erg voor de pup en voor jou. Zo had je waarschijnlijk de puppentijd niet voorgesteld. Pup in huis is genieten, maar niet op deze manier.

 Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid.
Groetjes Sacha