Auteur Topic: mechelaars herplaatsing  (gelezen 9509 keer)

kaela

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 557
  • Karins Kromsnavels
Re: mechelaars herplaatsing
« Reactie #30 Gepost op: februari 16, 2016, 17:32:57 pm »
Ik ben juist erg content met de hondenschool en de groepslessen.

Maar, het verschilt wel naar welke hondenschool je gaat en met welk doel. Ik verafschuw cursussen van 10 weken met als afsluiting een examen, waar de hond zit-af-blijf-volg moet leren en waar dat de enige kern van de cursus is. Geen ruimte voor opvoeding, karakter, individuen, plezier enz.
Ik ga nu al jaren naar een school waar geen examens zijn. We lessen in groepen, maar elke hond op zijn eigen niveau en tempo. De problemen op álle fronten worden besproken en behandeld, waarbij juist in een groep we elkaar kunnen helpen. We doen niet alleen maar gehoorzaamheid, maar ook hersenwerkjes, balansoefeningen en allerlei andere dingen die vooral bijdragen aan het plezier en de relatie tussen baas en hond. De enkele hond die nog niet aan groepslessen toe is, om welke reden ook, gaat individueel totdat het wel kan. Want we doen het juist, of we doen het niet!
Op deze hondenschool ook veel belgjes, vooral mechels en tervurense. Doen het er prima, juist door het karakter van deze hondenschool. Ik zie hier in Nederland ook steeds meer hondenscholen op deze manier (of een variant erop, er zijn meer wegen die naar Rome lijden) werken.

Mijn ervaring is dat hondenbaasjes, ongeacht het ras, net wat Chantal zegt, het na 1 of 2 cursussen wel genoeg vinden. Fikkie kan zitten en komt (een soort van) als je hem roept en ach dan is het wel leuk geweest. Weinig mensen die het echt leuk vinden om door te gaan. Is niet erg, er zijn zoveel leuke dingen te doen in het leven. Wij zijn ook net terug van een weekendje weg, mét hond. Heerlijk hoor en geen mens die last van ons heeft. In een café zul je mij nooit vinden, dus al helemaal niet met hond. Incidenteel op een terras en als in de auto blijven geen optie is, kan Oscar prima even mee. Leuk vindt hij het niet, maar het kan prima.

marjolein

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 89
Re: mechelaars herplaatsing
« Reactie #31 Gepost op: april 01, 2016, 23:42:02 pm »
Ik wil nog even iets zeggen nadat ik dit alles gelezen heb. Mijn eerste Mechel was schattig. makkelijke hond niets mis mee. Mijn tweede die uit de zelfde vaderlijn komt is totaal anders. Lief aanhankelijk maar erg eigenwijs. Heeft een hekel aan een bepaald soort hond en vraag me niet waarom maar dan zijn de rapen gaar.

Gelukkig ben ik lid van een club en ga daar regelmatig natuurlijk heen. Bovendien speur ik. Doe ik suffige spelletjes en probeer ik hem van alles te leren. Zoeken van spullen enz. Ik hou hem bezig heb dat geleerd van de trainer. Als die er niet was geweest dan had ik niet geweten hoe het af zou zijn gelopen. Het was mijn eer te na om hem af te staan en dus ging ik door. met succes. O ja hij is als hond goud eerlijk. Loopt vaak met de jonge honden mee als opvoeder en om te laten zien wat je kunt bereiken als je doorgaat met je hond te trainen en niet te stoppen direct na de puppie klas zoals zo velen doen.  (waar ik dan weer last van heb)

jack

 • Full Member
 • ***
 • Berichten: 171
Re: mechelaars herplaatsing
« Reactie #32 Gepost op: april 02, 2016, 22:50:37 pm »
 :good:Top Marjolein

marjolein

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 89
Re: mechelaars herplaatsing
« Reactie #33 Gepost op: april 03, 2016, 23:11:20 pm »
Hoi. Bedankt voor je compliment :biggrin: