Belgische Herders Forum

Variëteiten van de Belgische Herder => Mechelaar => Topic gestart door: jack op februari 07, 2016, 19:50:04 pm

Titel: mechelaars herplaatsing
Bericht door: jack op februari 07, 2016, 19:50:04 pm
Op internet kom ik vreselijk veel mechelaars tegen, die moeten worden herplaatst. :diablo:
Wat is er toch met deze hond aan de hand.
Bijna allemaal kunnen ze niet bij andere honden, niet bij kleine kinderen, niet bij andere dieren, niet bij mensen die er geen verstand van hebben en niet bij mensen die er geen tijd voor hebben.
Verder zijn ze bijna allemaal moeilijk in de omgang, angstig, niet geschikt voor beginnelingen.
Kortweg:Bijna alle Mechelaars hebben een RUGZAK, en dan nog een flinke ook.

Wat gaat hier fout??
Zijn het de fokkers die zich niet realiseren dat deze honden niet allemaal geschikt zijn voor het politie- lees pakwerk en maar gewoon doorfokken??
Wordt elke hond die gefokt is gewoon op de markt gedupt? OM het geld???
Wordt er te makkelijk een Mechelaar aangeschaft? (kijk mij met m'n felle hond)

Zelf heb ik een afgekeurde politiehond, waar best wat problemen mee zijn,( waren). Maar ik wist waar ik mee begon!. Ik heb haar redelijk goed in de hand, maar haar kan niet overal mee naartoe nemen en ik kan haar niet vertrouwen met iedereen.
Ze loopt veel met de staart tussen de benen, maar voor mij is ze een heel fijne hond.
Ik wou trouwens best dat ik haar méér kon vertrouwen, zodat ik ook mijn kleinzoontje er gewoon zonder allerlei regeltjes en veiligheden bij kan laten.
Maar dat ter zijde...
Ik heb vele honden gehad in mijn leven, maar de Mechelaar is toch wel iets aparts.
En..... Die kan je vaak niet vertrouwen.

Ik denk dat er een aantal dingen moeten gebeuren:
1, fokkers moeten naar mijn mening beginnen met te kijken naar de hond ipv. "de dollars" die er aan te verdienen zijn.
2.De trainer van de honden moeten meer humaan met het trainen bezig zijn dan er nu volgens mij gebeurt.
3. Honden die gecertificeerd zijn zouden ook sociaal gecertificeerd moeten zijn.
Ik ken politiemensen die een prima werkhond hebben, voor flinke bedragen aangeschaft, maar die ze ZELF niet vertrouwen !!!!!
4. Er zou een aantal eisen moeten worden opgesteld (voorlopig) voor mensen die een MH. aanschaffen.
Er gaat zó vaak iets mis met deze honden omdat men niet weet hoe er mee om te gaan.
Ik zie regelmatig mensen met een mechelaar lopen met bv. een uitrekriem die er niet mee om kunnen gaan.
En vooral..... de binkies die er trots op zijn dat hij fel is. Maar dat zelf niet in goede banen weten te leiden.( kijk mij met m'n gevaarlijke hond!)
Mensen die niet duidelijk naar hun hond kunnen zijn omdat dat zielig is, zijn duidelijk niet geschikt voor deze hond. En dan duidelijk is met de mond en met de houding en NIET met allerlei fysiek geweld!!!!
Dat laatste maakt een hond angstig, en onbetrouwbaar.
Ik post dit omdat ik echt bezorgd ben om het aanzien van deze prachtige hond, en wetend dat er natuurlijk ook mensen zijn die alles wat ik aanhaal juist fantastisch doen.
Misschien kunnen we samen er iets aan doen.
Want hier vertellen wat je vind en verder niets, brengt de mechelaar niet verder.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: do op februari 08, 2016, 02:35:46 am
Tja, een mechel,..,  is een mechel, want die kunnen niets anders zijn, wat kunnen er we er aan gaan doen? En die is momenteel populair, das alles. Het is gaan standaard huis-tuin en keukenhond. Je koopt toch geen droogkast om te gaan strijken? Al hoewel ik niet beweer dat je met die droogkast (als je er goed mee kunt omgaan), niet meer hoeft te strijken! Maar dan hebben we het over een machine en ervaringen daarmee! En nee, ik strijk dus niets, gezien ik kan omgaan met mijn geselecteerd aangekocht wasgoed en droogkast.

Ja inderdaad op internet kom je jubel en afschrijvers tegen. Das het medium tegenwoordig.

OK, de meeste honden, ook mechels hebben een rugzak op 8 weken. Kwestie om er de juiste uit te selecteren met de nodige zorg en in gedachten houden wat je verwacht en of die verwachtingen zullen ingevuld zijn, mits men de nodige moeite doet.

Je kunt daaromtrent wetten en voorschriften gaan invoeren, maar dan zal er weinig overblijven voor het ras mechel!


Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: stessel op februari 08, 2016, 12:59:30 pm
ik vrees ook dat de mechelaar veel te populair is. Jan en alleman wil een mechelaar tegenwoordig zonder goed te weten waar ze aan beginnen.

Zijn het extreem moeilijke honden? Nee ik vind van niet. Maar ze hebben wel voldoende fysieke en mentale uitdaging nodig om zich te kunnen aanpassen aan onze wereld waarin een hond voornamelijk moet dienen als salonhond.

Ik heb er drie en ze zijn sociaal naar mensen, weten andere dieren te negeren en spelen zelfs met andere honden. Ik kan overal met hen komen. Ik durf gerust een druk café binnen gaan zonder schrik te moeten hebben dat er iets zou gebeuren. Of misschien toch: de mensen zouden wel eens doodgelikt kunnen worden of geplet onder het gewicht omdat mijn mechels nogal eens denken dat het schoothonden zijn  :taunt:

Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 10, 2016, 19:09:03 pm
Uit hetgeen ik leerde met mijn eerste mechelaar het volgende voor zover dit je kan helpen om te schetsen, Roos was uit een combinatie van een vader Mac van Spalbeek, Limburgs kampioen, en Jelle van het Speyenhof.
In de nest werd 1 reutje platgelegd door de moeder en was Roos het 'kakenestje' op 5 weken, op 8 weken had ze haar schade ingehaald. Ze was even groot als haar twee andere zusjes.

De 'rugzak' die ze had was dus: afkomstig van een werklijn van een nogal harde reu en een teef, die later de tweede nest gewoon heeft opgevreten. Hysterie dus vanwege de moeder.

Wat denkt de fokker? Gaat klant ermee aan de slag op IPO of Mondial te doen? Dit werd niet echt uitgesproken, hij zegde me alleen dat hij vond dat de hond paste bij mij omdat hij in dit geval zij de pittigste was van de nest. Dit volstond voor mij. Had niet echt de intenties om met een teef pakwerk en dergelijke te doen, alhoewel deze aanleg in de rugzak zou moeten zitten.

Het eerste jaar was een jaar van ellende......verkeerde interpretaties zorgden voor chaos. De eerste week dat ze bij mij was sliep ik 's nachts bij haar in de veranda. Ze heeft nooit gepiept of geplast. Vanaf de tweede week stopte ik hiermee maar ging overdag met haar quasi de ganse dag in de tuin zitten. De ganse zomer....ik was op dat moment op pensioen en alleenstaande. De band die ik had maakte dat ze dat interpreteerde als dat ik haar nestgenoot was denk ik. Als ze wilde spelen deed ik mee, ik volgde haar aangeven. Als ik in huis wilde gaan beet ze me, als ik in de veranda kwam beet ze me ook. Ik moest via de veranda naar mijn WC gaan, en via de veranda naar het waskot waar mijn machines stonden en alles wat ik moest gebruiken om wat verdere zaken op te lossen. Ik zette een anderhalve meter schutsel tussen het waskot en de veranda om haar te beletten om ervover te springen, ze vreette op een bepaald moment een halve zak hondenvoeder op en een halve zak houtskool wat resulteerde in een schijtpartij van 10 hopen.

Over het schooltje: heb twee scholen bezocht met haar en werken in groep was aan haar niet besteed.....dit was niet mogelijk. Ze had aandachtsproblemen....Op een bepaald moment, ze was toen 14 maanden zijn we naar een kleinere club geweest waar mondial training werd gegeven....we kregen een trainer één op één.....en we leerden de nodige gestrengheid via een stropbandje. Uiteindelijk stopten we deze training alhoewel ze het goed deed wegens al te weinig aandacht en te nerveuse natuur. Haar beet was nochtans meer dan behoorlijk en ze deed het graag. Maar te wispelturig. En misschien ging ik in de fout, feit is dat de trainer alle interesse verloor om verder te gaan met ons.
Voordeel was...dat ze leerde gehoorzaam aan de leiband lopen. En me niet meer te beschouwen als speelkameraad maar als buddy die voor haar door een vuur gaat. Ze kent zowat alle commando 's die ik haar leerde.

En dan komen we tot het volgende : bedoeling van mijnentwege was eigenlijk om van Roos een gezellige hond te maken. ik heb haar de laatste 6 maanden hergeprogremmeerd tot een huishond die ook op café zich gedraagt. Haar vreetgedrag bestaat nog altijd  en als er mensen in het café haar een stuk cake aanbieden is ze er als de klippen bij. Ik kan met haar gerust tussen mensen wandelen als het markt is. We gaan twee maal per dag een uur wandelen, de helft van de wandeling krijgt ze snuffeltijd en moet ik haar in het oog houden dat ze geen vuiligheid eet, de andere helft moet ze werken. Ik heb een speciaal parcours hiervoor gekozen in een industriepark waar ze o.a. aan de voet tussen paaltjes moet lopen aan mijnbeen en ze doet dat, ze kent dit ondertussen ook al goed. Driemaal per week speurwerk waar ze eigenlijk in uitblinkt.
's Avonds mag ze binnenkomen en dan zijn er de rituelen: twee mandarinekes verdeeld tussen ons, dan wat lief zijn tegen mekaar en dan....LIGGEN.
Blijft ze op haar mat liggen terwijl ik lees of TV zie....uiteindelijk les om haar hals (dat is zo aangeleerd) en bench in in huis.
Steeds in die volgorde, elke dag: als er geen mandarinnekes meer zijn zal het ander fruit worden. Maar steeds hetzelfde ritueel.

Mijn conclusie: een mechelaar past best bij een baas die ervoor wil gaan en de tijd heeft om hiervoor de ganse dag uit te trekken. In een gezin moeten duidelijk afspraken gemaakt worden wie de leiding over de hond neemt en hoe de anderen zich gedragen: de leiding kan wel bediscussieerd worden uiteraard zodat de leider bijstuurt zonder dat de anderen hier weliswaar met de beste bedoelingen naar de honjd toe hier intervenëren. Rechtlijnigheid is essentiëel. Commando 's moeten duidelijk zijn en ondubbelzinnig worden gerespecteerd: een LIG is een LIG en LIGGEN is uit den boze. Voor iedereen.
Mijn tweede conclusie: de rugzak is maar een rugzak.....genetisch bezwaard maar je kan best interveniëren door de hond situaties aan te bieden waardoor die eigenljk geneigd wordt om in zijn voordeel gaat te handelen (en wat je zelf beoogt): zo aanvaard ik dat ze een koekje neemt uit de hand van een cafégenoot op een eerder rustige wijze om haar te leren dat het ook leuk kan zijn in gezelschap zonder zich overdreven aggressief op te werpen.
Mijn derde conclusie: geef geen oordeel over fokkers, in de club die ik bezocht met Roos was een reu die prima presteerde behalve op één punt, dier had bovendien een TT rond zjn nek.....pracht van een reu die later werd herplaatst zonder een forum te krijgen bij een security bedrijf. Eigenaar kende ook boeren waar hij met niet optimaaal presterende mechelaars een afzetmarkt had. KOcht ineens eenpup van een in zijn ogen perfecte combinatie en nu is het verder afwachten natuurlijk of die hond zal voldoen. Dit wat betreft het wereldje van de fanatieke wedstrijdeigenaars.


Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: ambor op februari 11, 2016, 00:28:03 am
er staan helaas ook weer een aantal mechelaars met een flink rugzakje op de herplaatsingsite.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: jack op februari 12, 2016, 16:57:36 pm
Ik begrijp je verhaal Hunry.
Dat je dit bereikt hebt is prachtig.
Echter, dit neemt niets weg van mijn verhaal over verkeerde honden die snel aangeschaft worden en daarna weer even makkelijk weer weggedaan worden.
Naar mijn mening zouden fokkers moeten beginnen géén MH mee te geven aan mensen die er geen verstand van hebben of gewoon geen overwicht hebben op MH.
Want zij halen vaak een ongeleid projectiel in huis wat ze pas later merken, waardoor ze ook al een stuk de hond verpest hebben, hem dan maar weer wegdoen en anderen ermee opzadelen die er veel werk aan hebben om de hond in het gareel te krijgen als het al lukt. En dan is de MH. VALS. (ja hallo, zo zou ik soms zelfs vals worden)
En wie is er dan de foute??? De MH natuurlijk, die niet goed opgevoed is en dus niet geschikt is.
Want hij past niet bij ons, Hij komt te weing buiten. Hij is te energiek voor ons, hij bijt onze andere (vaak kleine) hond, We zijn bang dat hij onze kleine wat aandoet, Hij is vals. We hebben te weing tijd voor hem en we gunnen hem daarom een nieuwe baas, en daarbij bijna altijd  "Hij is zo aanhankelijk naar ons en we gunnen hem een beter leven.
HAD DAAR EERDER AAN GEDACHT!!! en hem niet aangeschaft.  :diablo:
Een mh. is geen hond voor alleman. Maar er wordt mee gefokt als konijnen want er is vraag naar en dat brengt geld op.
Daarbij weten ze dat laatse in de oostbloklanden ook waardoor er veel foute puppies worden aangeboden.
Wat voor een chiwawa niet zo erg is want die brengt kleine schade aan maar bij een MH. is dat levensgevaarlijk.
Nogmaals ik geef mijn mening en zie ook veel waar het goed mee gaat. GELUKKIG!

Ben ik negatief? Nee, want er zijn ook veel goede MH.
Maar ik maak me zorgen om al die honden die maar steeds weer herplaatst moeten worden.
Ook asiels moeten kijken naar de honden. Zijn ze echt vals, laat ze dan desnoods inslapen.
Ik heb samen met iemand in het verleden een MH. naar het asiel gebracht waar al menig bijt probleem mee was geweest. omdat hij een klein héél spontaan hondje aanviel en in z'n buik beet die op z'n rug ging liggen terwijl hij er aankwam. Er moesten 6 hechtingen in z'n buik.
De MH. werd gewoon weer ergens geplaatst.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 12, 2016, 19:39:16 pm
ach....ik kreeg een paar maanden geen mechelaar in plaatsing omdat ik aangaf dat ik met haar veldwerk zou doen. Ik stond er nochtans open voor.
De hond moest zowiezo blijkbaar IPO oid. doen en werd nog liever verstuurd naar andere oorden. Sommige fokkers plaatsen liever hun honden bij die mensen die in hun netwerk bekend zijn als 'sportievelingen'. Mensen die graag hun hond van de beste afkomst aankopen om dan als het reuen betreft in de ring hun ding doen, ofwel willen fokken met de teven die ze aankopen van een beroemde lijn. Ik kan daar best inkomen, ware het niet dat ik dit wereldje wat doorzag en tot mijn stomme verbazing zoals gemeld reuen die niet compleet scoorden zag versassen naar elders. Ondanks de TT aan hun nek....wat ik persoonlijk vreselijk vond.

De fokker plaatst dus de hond in functie van zijn of haar voorkennis...en daar gaat het fout. Er is geen opvolging, ofwel wordt alles rooskleurig getint.

Een mechelaar kan best opgevoed worden tot een 'huiselijke' hond...het is wat moeilijk maar het kan! Lukt het je gelet op de reeds geciteerde omstandigheden; veel tijd en energie erin insteken en de hond redelijk 'kort' houden. EN de nodige acties aan te bieden zoals speurwerk oid. om de hond actief bezig te houden en dit elke dag.

Niemand moet zich in deze aangesproken voelen uiteraard.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: TMG1961 op februari 12, 2016, 23:31:24 pm
Ik denk dat er zeker dingen moeten veranderen. Er zijn veel goede fokkers die het om de hond gaat en rustig nee durven zeggen tegen mensen die niet geschikt zijn voor een mechelse herder. Helaas zijn er ook genoeg die het alleen om het geld gaat. Ook de potentiele nieuwe eigenaren zouden eerst eens goed bij zichzelf te rade gaan en zich een paar dingen af vragen. Zoals heb ik de tijd, kan ik de hond geven wat ie nodig heeft en dat hoeft niet perse ipo of wat dan ook te zijn, weet ik waar ik aan begin, wat is een mechelse herder voor een ras, om maar een paar dingen op te noemen.

Ik ben in mijn ogen nog een beginnende mechelse herder eigenaar. Heb nu mijn 2e mechelse herder en beide honden heb ik als huishond en geen enkel probleem.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: do op februari 13, 2016, 01:11:47 am
GENETICA! daar draait het toch om!

Kzal maar weer mijn nek uitsteken.
Kijk bij de ras eigenschappen! Is het een huishond van nature (maw is hij daarvoor genetisch geprogrammeerd)? NEE! Hij is genetisch geprogrammeerd om samen te werken met iemand. Yip een werkhond dus, waarbij er 1 eigenschap in het oog springt "RELATIE en SAMENGANG"
Kan je er een huishond van maken? JA, mits de nodige knowhow en indien de fokker het referentiekader opgebouwd heeft.
Kan hij om met kinderen? Ja, mits hij dat geleerd heeft bij de fokker en de nieuwe eigenaar, anders niet!

Heb je overwicht op hem nodig? NEE! Alleen duidelijke afspraken van de 2 kanten.
Een mechel gaat door het vuur voor jouw, echter alleen, als hij "weet" dat hem niets zal overkomen, punt uit. Dat vertrouwen moet er dus zijn. Die ene keer dat hij voor jouw door het vuur gaat, en hij verbrandt zich, wel dan zal je het kunnen oplossen, of het vertrouwen zal echt goed geschonden zijn en hij zal het zelf gaan oplossen, zo is hij dan ook. Dus dan kan/zal hij bijten, of hij vlucht 'maar kan dit niet omdat je hem aan de lijn hebt.

Wil je echt een huishond, dan kan ik je vele andere rassen aanraden, waarbij de fokker, noch de eigenaar veel moeite voor moeten doen.
Die hebben een hoog knuffelgehalte en incasseringsvermogen door domesticatie.
Ik begrijp het niet zo goed dat je verwacht dat je een wolk van een huishond vanzelf kunt hebben uit een combinatie die ring, ipo of politie-werk doen.
Kan een ipo, ring of politiehond in huis functioneren? Ja is het antwoord, echter het is geen huis-tuin en keukenhond. Hij is rustig na het werk en geniet van zijn rust, net zoals wij na een dagtaak op de bank gaan hangen. Kan hij 14 dagen rustig zijn, ja, net zoals wij kunnen genieten van die vakantie.

Ik heb ook het gevoel dat er iets moet veranderen. Heb je problemen met een MH pup, ga niet aanmodderen op een hondenclub, ga naar de fokker en vraag raad, laat je bijstaan. De fokker weet wat hij op de wereld gezet heeft en wat zijn mogelijkheden zijn. Dus terug naar de fokker! Mocht de fokker alleen op geld uit zijn, wel dan zou het snel opgelost zijn mochten alle eigenaars terug aan zijn deur staan, en hij er geen raadt mee weet. Dan lost het zichzelf op.

Pups uit Oostbloklanden, wel ik zie ze niet vaak op consult, want daar geldt de natuurlijke selectie, niet dat geen hart heb voor het leed.

Ik zie vaak probleemhonden, alleen die honden zitten in de problemen en zijn doodongelukkig, ze zijn zoals ze zijn, maar voldoen niet aan verwachtingen en/of maatschappelijke normen.

Je kan het blijven op fokkers afschuiven, maar je kan hem ook terugbrengen, herplaatsen of,.... Jouw keuze.

Stel prioriteiten. Zoek je een huishond, wel dan zie ik een beeld: moederhond op de sofa, in de keuken, stel eigen kinderen die hem knuffelen en ermee spelen.... En inderdaad die fokkers zijn er ook. Al blijft de inborst "mechel".
Zoek je een IPO, ..., wel kijk naar de lichaamsbouw en resultaten van de bloedlijn, al zijn dat niet 100% garanties om winnaars in huis te halen. En vraag je tegelijk af of jij alle troeven in huis hebt om daar een winnaar te van gaan maken, laat staan om in hun basisbehoeften te voorzien.

En stamboom MH honden, daar wordt niet mee gekweekt als konijnen. Er is eerst "vraag", dan pas "aanbod". Reken zelf even na wat de kosten zijn om een stamboomhond te fokken, ze worden er niet rijk van.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: crutz op februari 13, 2016, 08:59:23 am
ach....ik kreeg een paar maanden geen mechelaar in plaatsing omdat ik aangaf dat ik met haar veldwerk zou doen. Ik stond er nochtans open voor.
De hond moest zowiezo blijkbaar IPO oid. doen en werd nog liever verstuurd naar andere oorden.

Sommige fokkers plaatsen liever hun honden bij die mensen die in hun netwerk

Inderdaad heb ik u geweigerd voor de toen beschikbare teef. Dit ivm de potentie die zij toonde en toont om in een africhtings sport iets te bereiken en ik denk dat haar karakter niet tot z'n recht komt als actieve huishond.

Zij is nu vertrokken naar "verre oorden" (LA USA) niet voor de opbrengst maar volledig op mijn kosten (hond en transport hoefde de eigenaresse niet te betalen) en inderdaad naar iemand uit m'n netwerk. Nl de fokker van haar moeder en eigenaresse van haar opa en oma.

Ze is dus ergens waar ze begrepen wordt, er mee gewerkt wordt (ja met tt en prikker maar ook voer en clicker) en ze is voor mijn toekomst de kennel behouden om ooit iets uit terug te kunnen krijgen.

Vooralsnog dus erg content met mijn afwijzing van u en doorzoeken naar de juiste plek waar zij nu terecht is gekomen.

En dit is niet de enige afwijzing die goed voelt. Sterker nog. Door de jaren heen geleerd meer en meer naar mijn gevoel te luisteren. Want als m'n gevoel nee zei en het hoofd iemand toch een kans gaf is het vaak voor de hond nadelig afgelopen. En de mensen en hun geluk zijn als fokker niet mijn verantwoordelijkheid maar de pup/hond wel.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 13, 2016, 09:40:03 am
Als je bij de annonce had vermeld dat de mechelaar enkel zou geplaatst worden om aan ringsport oid te doen had je mijn interesse niet gekregen.
Mij leek het een vraag voor plaatsing waarbij je graag een nestje wilde hebben van haar. Indien mijn geheugen me niet in de steek laat natuurlijk.
Duidelijkheid vermijdt ontgoocheling, let op, uiteindelijk vind ik het ook beter dat ze verhuisde naar de States gelet op jouw argumenten in het PB dat ik destijds kreeg. Hier moet je zelfs geen beroep doen op je 'buikgevoel'.

Heb wel wat bedenkingen rond dat door jouw aangehaalde 'goede buikgevoel' maar dit is verder geen discussie waard. Wat ik wel graag zou vernemen van jou is of je ook kweekt voor mensen die niet noodzakelijk de hond gebruiken om aan ringsport te doen. Temeer daar Like a hurricane ook de vermelding workingdogs in haar embleem heeft en jouw site hoofdzakelijk linkt naar de hondensport.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: crutz op februari 13, 2016, 10:01:18 am
Als je bij de annonce had vermeld dat de mechelaar enkel zou geplaatst worden om aan ringsport oid te doen had je mijn interesse niet gekregen.
Mij leek het een vraag voor plaatsing waarbij je graag een nestje wilde hebben van haar. Indien mijn geheugen me niet in de steek laat natuurlijk.

Inderdaad zocht ik plaatsing om 1 of 2 nestjes mee te doen indien geschikt qua karakter en gezondheid. Maar bij mijn oproep daarvoor (algemeen dus mss niet specifiek in dit geval) staat zeker ook dat de dames dan in de sport terecht moeten komen. En sport prevaleert ook altijd boven een nestje ook qua timing. Wedstrijden if certificaten zullen voor gaan op de fok. Dat dat inhoudt dat ik mss maar 1 of zelfs geen vd bedachte 2 nesten maximaal kan fokken is mijn verlies dan kan ik altijd nog uitwijken naar een nestgenoot reu voor een dekking.

En ja wil ze in werk huizen omdat een goede teef ook gezien mag worden en ik en teven prima samen gaat voor leuk klein werk en demo's (wat ik dus doe met de teven die ik zelf heb) maar qua africhting voor de punten is het geen match met mijn karakter. Dat is mijn manco, niet de hond. Daarom plaats ik liever de dames uit al zullen er altijd enige bij huis blijven omdat lekker rommelen zonder druk ook voor mijzelf erg fijn is.

Citaat
Duidelijkheid vermijdt ontgoocheling, let op, uiteindelijk vind ik het ook beter dat ze verhuisde naar de States gelet op jouw argumenten in het PB dat ik destijds kreeg. Hier moet je zelfs geen beroep doen op je 'buikgevoel'.

Heb wel wat bedenkingen rond dat door jouw aangehaalde 'goede buikgevoel' maar dit is verder geen discussie waard. Wat ik wel graag zou vernemen van jou is of je ook kweekt voor mensen die niet noodzakelijk de hond gebruiken om aan ringsport te doen. Temeer daar Like a hurricane ook de vermelding workingdogs in haar embleem heeft en jouw site hoofdzakelijk linkt naar de hondensport.

Ja hoor er zitten ook honden als huishond en honden gecombineerd (Werkhonden die in huis wonen) maar bij puur huishond is (inmiddels) mijn beleid dat ik de hond kies op 7-8 weken en mijn stem ook een veto heeft. Dus als ik door de weken heen in de ontwikkeling van het nest zie dat er geen passende pup beschikbaar gaat zijn kan het dus zijn dat deze mensen op 7-8 weken te horen krijgen dat er geen pup voor hun bij zit. Willen zij deze onzekerheid niet zijn ze vrij om elders te gaan kijken natuurlijk ;) een enkeling kiest er ook maar voor alsnog te wachten. Dat zijn dan wel de juiste adressen is gebleken. En ka soms is het antwoord toch echt nee of "deze mag en anders geen"

Ja dan hou ik ze langer. Geen enkel probleem. De tijd en de ruimte is er ;)
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 13, 2016, 11:17:48 am
Bedankt. Uit al hetgeen ik kan lezen heb je toch uit de nesten die je kweekt een duidelijke voorkeur voor mensen die de ringsport beoefenen nationaal en internationaal. (Buitenlandse interesse) waarbij je toch een behoorlijke match wil tussen baas en hond. Ik stel me de vraag welke andere criteria je voor deze laatsten kan hanteren mbt de toewijzing dan referenties van jouw netwerk indien het een interesse betreft van een debuterende kandidaat uit de States bvb. Je laat hen toch niet naar Nederland komen puur voor een gesprek en screening alhoewel.....van de nest waar Roos voortkwam werd een zus van haar opgehaald door een Amerikaan en voor de nest uit een andere combinatie werden de pups opgehaald door een Noorse of Finse dame. Maar voor hen was de toezegging op voorhand al gedaan. Vraag me dus af hoe je voor die buitenlandse interesse een correcte match kan voorzien.
Misschien toch nog volgende: heb je een zicht op jouw fokresultaten en dit sinds je eerste nest? Ik meen gelezen te hebben dat je Q nest voorzien is voor juni 2016. Ik veronderstel dat jouw eerste nest het A nest moet zijn zodat het toch wel moet gaan over een respectabel aantal afstammelingen. Niet naar verdere kweek want dat lijkt me al te omslachtig maar gewoon wat er met de Mechelaars verder gebeurde op vlak van door jou gerealiseerde plaatsingen/verkoop. Moet boeiend zijn dacht ik.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: maart op februari 13, 2016, 11:19:33 am
Mijn jongste zou toch écht niet kunnen geplaatst worden als (al dan niet actieve) huishond. Dat gaat grandioos fout (en dat is grandioos fout gegaan bij een nest eerder van ongeveer dezelfde combinatie, dus de fokker had zijn les ook wel geleerd).

Verder is het een teef, maar geen denken aan dat die gekocht is als broedmachine.  Als er een nest komt, zal dat ook enkel maar zijn nadat ze er al een sportpalmares heeft opzitten (en ja, mijn lat ligt inmiddels hoog).
Sterker nog, ik wil ook enkel maar pups meer van een teef die op hoog niveau actief sport/werkt, gezien de kwaliteit van de pups in mijn ogen duidelijk merkbaar is.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Chantal op februari 13, 2016, 12:07:52 pm
Mooi om te lezen hoe bevlogen de reacties hierop zijn.

Is de MH een beginnershond? Nee, de meesten niet, maar soms zitten er exemplaren tussen waarbij een beginner een goede kans maakt om er een hele fijne hond aan te hebben. De MH van mijn werk was zo'n hond. Ze was zeer rustig en volgde mij vaak naar mijn huis, alwaar ze dan ook weleens een nachtje bleef slapen. In de vakanties van haar baas bleef ze dan ook bij mij. Toen ik mijn eerste eigen hond kon aanschaffen, werd dat een herplaatser van 3 jaar oud. Opgegroeid op een boerderij. Moest herplaatst worden omdat ze altijd wegliep (lees te weinig uitdaging). Zij stapte bij mij in de auto en vanaf  dag 1 volgde zij jij  als mijn schaduw en overigens een hond die totaal geen scherp randje had. Onze Jody is heel anders, zij heeft wel behoefte aan uitdaging en door haar heb ik vele sporten uitgeprobeerd. Helaas is ze beperkt omdat ze een slechte rug heeft (spondylose/lumbaal sacraal vergroeiing) waardoor alleen horizontale sporten mogelijk zijn. Maar ze is een prachthond om mee te "werken" en zooooo slim....heerlijk gewoon.

Echter heb ik het idee dat de werklijnen steeds heftiger worden en dat er teveel pups uit dit "werkcircuit" bij het "gewone volk" terecht komen. De meeste van die pupeigenaren redden het niet of nauwelijks. Veel jonge honden worden herplaatst of men blijft wanhopig vechten met een hond waarbij bijtincidenten niet ongewoon zijn.

Wie is verantwoordelijk? Beiden! Zowel de pupkoper als de fokker moeten m.i.een stuk verantwoordelijkheid nemen. Maar ik leg de lat voor de fokker hoger. Simpelweg omdat deze weet wat voor karakter zijn pups hebben. Echte werkhonden dien je binnen het werkhondenwereldje te houden en niet als huishond ergens te plaatsen. Precies zoals Crutz het al aangeeft. Er kan eens een wat zachter pupje tussen zitten die wel als sporthondje weg kan, maar bij twijfel niet doen. En leg het de pupkoper goed uit, zodat deze ook weet dat het voor beide partijen beter is om geen werkhondenpup te plaatsen bij een beginner die een huishond zoekt.

Veel fokkers geven niet thuis als men in de problemen komt en ook willen veel fokkers de pups niet terug nemen, waardoor deze jonge honden met een verkeerde start weer op de markt komen voor weinig, of weggezet worden in het asiel.

De mensen die het dan nog willen proberen en zich melden worden dan voorzien van tips die soms simpelweg gevaarlijk zijn en uitmonden in bijtincidenten. Op Facebook komen tips voorbij waar ik de gruwels van krijg. Vaak met veel geweld erop klappen, gebruik van TT's en prikbanden. Vaak zonder te kijken naar de oorzaak van het probleem. Redirectie-agressie is onderhand aan de orde van de dag. En dan nog moet men de hond harder aanpakken??? Echt te zot voor woorden die adviezen. Ik hoop zo dat we een netwerk kunnen maken van mensen met verstand van de MH die onervaren mensen op weg kunnen helpen, want bij de normale hondenscholen zitten ze niet te wachten op die reactieve MH's en binnen de werkhondenwereld wordt er m.i. te snel gegrepen naar hulpmiddelen die een hond soms helemaal het vertrouwen doen verliezen.

Mijn hart ligt bij de MH, om de schoonheid, de slimheid en de band die je ermee op kunt bouwen als je aan de wensen van de hond tegemoet komt. Maar ook ik heb moeite met de grote verschillen tussen de werkhond en de showhond. De meeste werklijnen zijn mij te heftig en de meeste showlijnen vind ik niet mooi. Waarom geen fokkers die de middenlijn bewandelen en een fijne sporthond fokken, een mooie hond met niet te hoge drift, maar wel de slimmigheid en de will-to-please. En dan wel een MH die nog een body heeft en oren! Want die kleine snippers van en oren van de showlijnen vind ik een gruwel. Maar goed dat is persoonlijk...
 
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: crutz op februari 13, 2016, 15:20:07 pm
Even een uitgebreide reactie hierop want lijkt me leerzaam voor velen en heb geen moeite met uitleg geven.
Als ik wat vergeet of onduidelijk ben vergeef me, enkele prive zaken die spelen.
Bedankt. Uit al hetgeen ik kan lezen heb je toch uit de nesten die je kweekt een duidelijke voorkeur voor mensen die de ringsport beoefenen nationaal en internationaal. (Buitenlandse interesse) waarbij je toch een behoorlijke match wil tussen baas en hond. Ik stel me de vraag welke andere criteria je voor deze laatsten kan hanteren mbt de toewijzing dan referenties van jouw netwerk indien het een interesse betreft van een debuterende kandidaat uit de States bvb. Je laat hen toch niet naar Nederland komen puur voor een gesprek en screening alhoewel.....van de nest waar Roos voortkwam werd een zus van haar opgehaald door een Amerikaan en voor de nest uit een andere combinatie werden de pups opgehaald door een Noorse of Finse dame. Maar voor hen was de toezegging op voorhand al gedaan. Vraag me dus af hoe je voor die buitenlandse interesse een correcte match kan voorzien.
inderdaad is dat lastiger. Het voordeel is dat al vanaf mijn eerste nest ook de buitenlandse koper bereid is om lang (12 mnd +) te wachten en er in die tijd natuurlijk een behoorlijke relatie kan ontstaan waardoor mis matches zo goed als voorkomen worden. Een enkele keer is het niet goed gegaan maar dan is mijn netwerk daar dusdanig dat herplaatsing via andere contacten in het buitenland ook mogelijk is. Ook voor verkoop vraag ik referenties voor ik overga tot definitieve toezegging.
Citaat
Misschien toch nog volgende: heb je een zicht op jouw fokresultaten en dit sinds je eerste nest? Ik meen gelezen te hebben dat je Q nest voorzien is voor juni 2016. Ik veronderstel dat jouw eerste nest het A nest moet zijn zodat het toch wel moet gaan over een respectabel aantal afstammelingen. Niet naar verdere kweek want dat lijkt me al te omslachtig maar gewoon wat er met de Mechelaars verder gebeurde op vlak van door jou gerealiseerde plaatsingen/verkoop. Moet boeiend zijn dacht ik.
Inderdaad gestart bij het A-nest. Het F & K nest zijn volledig overleden in de eerste weken maar wel benoemd en het G nest was maar 1 pup. In totaal rond de 115 pups op moment.
De oudste zijn in oktober 10 geworden en helaas is vd week de eerste onverwacht overleden zonder ziektebed of naar verloop.
Met schat ik 80% vd eigenaren heb ik nog contact of die hebben zelfs al weer een hond van mij of in bestelling.
Medische resultaten, werkresultaten, ze houden me op de hoogte. Geregeld foto's en video's en diverse heb ik ook al bezocht.
Gek genoeg is het contact met de eigenaren verder weg altijd beter en intenser dan de contacten dichterbij al is dat ook niet verkeerd maar anders. Zal deels ook aan mij liggen want ben ook niet zo'n binnenvallende maar vind het op de hoogte gehouden worden wel super leuk en fijn voor mij voor de toekomst natuurlijk net als de gezondheid uitslagen ;)
En ook van verdere kweek ben ik op de hoogte bij de meeste en met diverse "kleinhondjes" heb ik ook nog goed contact.
Gaat veel tijd in zitten maar is enorm fijn / belonend en voelt gewoon goed, het blijven "mijn" pupsels. Ik blijf me verantwoordelijk voelen en sta ook altijd en direct klaar voor pupkopers. Soms door tijdverschillen ter irritatie van het thuisfront dat ik er weer druk mee ben. Maar ook daar is begrip voor, hij kent me via de fok en m'n honden en weet m'n betrokkenheid. Heeft daar voor we samen waren ook dankbaar een beroep op gedaan.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: jack op februari 14, 2016, 12:41:45 pm
Fijn dat twee mensen elkaar weer wat meer begrijpen en dat er een fokker is die héél bewust zijn honden plaatst. En... zo zullen er zeker velen zijn.
Mij gaat het juist niet om deze mensen, maar hen die er maar wat op los fokken en honden die alleen het uiterlijk hebben van een MH verhandelen voor relatief veel geld aan mensen die een MH er wel leuk en stoer uit vinden zien. Maar niet weten wat ze in huis halen met alle gevolgen van dien.
Zij hebben dan wel gekozen voor een "MH" , maar de hond die is gewoon weer de dupe met als consequentie dat steeds meer mensen de MH een gevaarlijke hond gaan vinden.
Ik heb enkele jaren geleden bij de TT, beveiligers met honden gezien, waar ze ZELF bang voor waren. Maar ook mensen van een beveiligings bedrijf hier in de omtrek, die op weg gestuurd werd met een hond die niet van hem was. (zo'n hond heeft gewoon geen relatie met iemand)
Dan natuurlijk nog de "puppie fabrieken", waar óók zg. Mechelaars vandaan komen.
Mijn ZAZA is ook een herplaatser waar problemen mee waren. Ik heb er voor gekozen omdat ik redelijk met honden om kan gaan en duidelijk naar ze ben. In het begin echt héél moeilijk, maar als ik een hond neem, dan gaat hij of zij ook bij mij dood. (als hij of zij heel oud is.) Het betekent veel met de hond bezig zijn, maar vooral vertrouwen winnen en "liefde" geven.
Daar pluk ik steeds de vruchten van. En dan is zo'n hond echt niet altijd makkelijk.
Mensen schaffen honden aan terwijl ze niet weten hoe er mee om te gaan.
Mensen fokken honden die die een als ze niet adequaat worden behandeld gevaarlijk kunnen worden.
DEZE MENSEN KUNNEN ER WAT AAN DOEN!! DE HONDEN NIET!!!( en zijn de dupe)
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 14, 2016, 20:06:14 pm
tja...langs de andere kant vind ik wel dat wat betreft het aantal herplaatsingen van mechelaars die je op het net vindt het nog redelijk meevalt: gewoonlijk betreft het herplaatsingen van particulieren die wegens welke oorzaak dan ook de hond een nieuwe kans willen geven. Dat deze herplaatsingen soms (vaak) een moeilijke opgave betekenen spreekt voor zich.

Wat ik eigenlijk zelf ervaren heb in het wereldje van de ringsport is dat vaak toch wel zeer bekwame mechelaars na verloop van tijd versast worden naar een bewakingstaak of naar een boer omdat de hond niet het peil behaalt waar de eigenaar van droomde. In dit wereldje kan het nogal 'sec' aan toe gaan. Deze honden bereiken zelfs het net niet, en worden via interne kanalen verder geplaatst.

Wat de fokkers betreft en nu moet ik wat op eieren gaan lopen.....vaak doen die fokkers zelf ook aan ringsport en proberen ze combinaties met  optimale honden voor de ringsport te kweken. Indien die fokkers die honden dan ook enkel reserveren aan geïnteresseerden voor de ringsport kan je het niet kwalijk nemen. Er is vraag en het aanbod moet er zijn. Doen ze het niet dan gaat de interesse naar buitenlandse elitaire fokkers.

En nu over het buitenland en meer bepaald Amerika, waar de mechelaar furore maakt tegenover de duitse herder. In Amerika worden veelvouden betaald voor voor hier voor dit doel getrainde mechelaars die uiteindelijk ginder particuliere woningen bewaken of in één of andere functie bij politie of leger gebruikt worden. Ik kan me al voorstellen dat pups van hier naar ginder worden verkocht om ginder in de ringsport te belanden maar uiteindelijk al dan niet opgeleid worden om verder doorverkocht te worden aan een bedrag dat een veelvoud is van hetgeen betaald werd voor de pup en het transport. Ik kan me ook voorstellen dat de meeste teven die uitgevoerd worden ginder worden gebruikt voor het kweken van mechelaars om verder de interne markt te bevoorradern. Je kan geen enkel argument hanteren om dit als abnormaal te gaan beschouwen. Het is een geval van vraag en aanbod.
Gaat de fokker hier in de fout? Maar neen, maar de fokker weet vaak niet hoe het verhaal verder afloopt zeker met de teven niet en hun kweekprogramma plus de bestemming van de daaruit voortvloeiende pups. Tenzij ik me vergis. Ik vraag me echter af hoe deugdelijk de informatie na de transactie verloopt: spijtig want als gerenomeerde fokker is het interessant om te vernemen dat van een geëxporteerde teef bvb nakomelingen suksesvol belanden belanden in een functie ter ondersteuning van leger of politie. Het zegt veel over de nest waaruit ze komt. Dit terzijde en voor wat het waard is.

Het andere aspect: ik zie eigenlijk heel weinig mechelaars op plaatsen waar wij komen. In parken, café 's.......soms zien we een pup, maar heel weinig volwassen mechelaars. Zo 'populair' is dit ras dan ook niet te beschouwen imho.  En we frekwenteren die locaties toch bijna twee jaar met Roos.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: do op februari 15, 2016, 01:42:24 am
Het forum "leeft" weer  :clapping:

Heel fijn om de reacties en visies te lezen.

Ik heb altijd honden gehad die uit de lijn ringsport kwamen. Ring, geen ipo, daar is een duidelijk verschil, moet ik opmerken.
Als huishond en kameraden. Er heeft nooit een TT, noch prikketting op gestaan! Vroeger wel een slipketting, want we wisten van niets anders. En ze functioneerden goed als mechel-huis-tuin en keukenhond, iedereen nam zijn taak tenharte en werkten binnen het gezin, als huishond.

Sommige wijlen vonden het heerlijk om mee te gaan op café, of naar het park, anderen bleven liever de auto bewaken en kregen die vrijheid om hun ding te doen. Eentje zot van voer en clicker. Andere wolk, maar eigen temperament. Allen uit dezelfde bloedlijn, echter zo verschillend qua karakter. Allen socialisatieproef en brevet gehoorzaamheid gehaald. 2 zelfs zonder 1 training (al moet ik zeggen dat ik dat programma ken en deze oefeningen als standaard beschouw voor de mechel huishond, dit leren ze dus door mee te draaien binnen het gezin). Ik heb veel geleerd, serieuze theorieën achter de kiezen gekregen, geblokt en examens doorstaan, vele workshops gevolgd, heb veel toeters en bellen qua getuigschriften en diploma's en toch noem ik mezelf "trainer".

Ik probeerde gewoon te achterhalen wat ze echt leuk vonden, das alles, zo kwam respect van beide kanten. 1 vond het nodig om een ruimte (was toen living) te gaan bewaken als vreemden binnenkwamen, wel dan leerde ik haar om mijn bureauruimte te gaan bewaken, wat ze met grote zorg deed (geen probleem dus, niemand qua vreemde kwam ooit in die ruimte, dus risico was 0, voldoening van hond was 100%).
1tje nam de poortwachter op zich (territorium) Een ander (kreupele DH) blokkeerde de bezoekers bij binnenkomst en onderworp hen aan een uitgebreide snuffelbeurt. Dat was onze deurwachter, echter wat hij toonde bij een nest was onbeschrijfelijk, ze mochten alles, zelfs in zijn dikke staart bijten, toch bleef hij deurwachter. De poortwachter toonde zelfs respect voor hem. Laat ze "hond" zijn.
Geef ze gewoon een taak die bij hun past en dan loopt het vanzelf!

Wijlen mechel ging mee naar de beurs, waar ze 8 a 10 uren gewoon rustig was en meestal sliep. Maar owee ze was wakker als ze waarnam dat de beursdag erop zat, want dan mocht ze de kar met goederen bewaken of mee helpen trekken, FEEST! In vele hotels volgde ze heel gedwee en lag onder tafel tijdens het eten. In andere "wist ze" dat het anders was, ik liet haar uit de wagen en ze vloog de keuken in, tegen de tijd ik binnenkwam zat madam fier met een tomaat of iets (zelfs met een citroen) op me te wachten aan de ingang, want ze wist gewoon dat ze iets zou krijgen uit de keuken. Een mechel is zo simpel, als je het plaatje snapt!
Mijn collega was een vroege vogel s'morgens, wist alleen dat een hond 4 poten had, en toch slaagde ze erin om de mechel uit de wagen te halen, te laten plassen, even te wandelen, op haar gemak te ontbijten. Daarna zocht dit hondje mijn kamer (nee mijn collega was geen trainer!) En wat was voor haar een beloning? Wel binnen te komen op de kamer bij een baasje met een ochtendhumeurtje en mooi kalm te blijven en vooral niet in de weg te lopen! Dat zoeken van de kamer vond ik grote show en een smoes om de hond op de kamer te krijgen, al bleek het toch te kloppen: we checkten beiden in, echter ik vroeg s'nachts een andere kamer wegens geluidsoverlast: wel madam stond s'morgens aan mijn kamer en mijn collega kon op haar kop staan en haar proberen te overtuigen dat ze fout was! Ze was niet meer weg te slaan van die deur en blafte (wat ze anders nooit deed). Ik opende de deur en dat was de 1e en enige keer dat ze kwispelend het bed indook.

Zo zie je maar, tis een mechel, geen standaard huis-tuin en keukenhond. Haar zoon werd kampioen in ring, haar dochter werd een huishond en snoepjesslikker met clicker. Uit een ander nest draait er nog altijd een dochter mee op cat 3 ring, terwijl ze gewoon hun ding deden als huishond. Dit heeft alles te maken met de "onset" van driften, wil je daar iets over weten, wel lees dan een vrij oud boek van Coppinger die nog steeds actueel is en leervol.
De hype "sociaal leren" hebben we al over ons heen gekregen van de gedragstherapeuten en behaviouristen, echter das niet hetzelfde als "do-as-i-do", al hebben menig mechelfans dit gegeven al mogen ervaren voordat het woord uitgevonden was.
De roedeltheorie is zo oud als de kasseien, gezien het niet te vergelijken is met hieriachtie van mensen. Al liggen er al andere wegen.

De taak van de fokker is voorzien in hun noden, socialiseren en kijken waar de hond zou kunnen gaan passen in het plaatje.
Al krab ik me dan in de haren, mensen zijn eigenaardige wezens. Ze willen een huishond en vinden het dan super-tof-fantastisch als ze een hond uit een vorig nest (combinatie die ik begeleid in ringwerk) zien werken in plat werk en in pakwerk.

T'is een hond zonder gebruiksaanwijzing, echter als je de moeite doet om ze te begrijpen, dan zijn het superwezens!
Laat ze gewoon hunzelf zijn, anders blijft er niets meer van over van de mechel.

Ik stond vandaag op een beurs, 3 doggywagens kwamen voorbij met een veelvoud van kleine hondjes, allen keurig in pak en kleertjes, de boel op stelten komen zetten, blaffen en hun ongenoegen uitend! Was het een hond van me geweest had ik ze een klap verkocht, al was hun uiting "help" echter, ..., mijn meid trok het haar niet aan en bleef rustig doorsoezelen. Zo leer ik nog even van haar.

Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: kaela op februari 15, 2016, 13:06:47 pm

Een mechelaar kan best opgevoed worden tot een 'huiselijke' hond...het is wat moeilijk maar het kan! Lukt het je gelet op de reeds geciteerde omstandigheden; veel tijd en energie erin insteken en de hond redelijk 'kort' houden. EN de nodige acties aan te bieden zoals speurwerk oid. om de hond actief bezig te houden en dit elke dag.

Niemand moet zich in deze aangesproken voelen uiteraard.

Ik voel me niet aangesproken, maar ik ben het wel hartgrondig met je oneens. Een hond hoort niet "redelijk kort gehouden" te worden.

Onze mechel is een huishond bij uitstek. Zou buiten of in een kennel volledig verpieteren. Hij heeft in huis alle vrijheid (en regels, maar die gaan natuurlijk en vanzelf) en is ons maatje, onze vriend. Wegens gezondheidsproblemen stelt het fysiek helaas allemaal niets meer voor, maar toen hij nog fit was gaven we hem voldoende beweging en uitdaging. In huis geen verschil tussen nu en toen.
Ik kan mij heel goed voorstellen dat een echte werklijn niet geschikt is hiervoor. En moet je dermate kunst en vliegwerk gaan toepassen om zo'n hond in huis te willen houden, dan sla je de plank wat mij betreft mis. Je dient de hond het leven te bieden wat bij dat individu past. Natuurlijk is er een deel aanpassingsvermogen bij baas en bij hond mogelijk, maar daarvan moet je naar mijn mening nooit de uitersten van op willen zoeken.


Wat voor een chiwawa niet zo erg is want die brengt kleine schade aan maar bij een MH. is dat levensgevaarlijk.


Die chihuahua voelt zich anders niet zo miserabel als een mechel als ie niet op de goede plek zit.

Ik denk dan ook dat het aangesneden punt helemaal geen mechelse herder probleem is, maar een heel algemeen probleem. Voor elke hond geld, dat als de baas niet bereid is de hond te bieden wat hij nodig heeft, het problemen geeft. En ik denk dat er legio rassen te bedenken zijn die veel meer dan de mechelse herder in het "drie keer per dag een blokje om en een bak vreten en verder niet zeuren!" stramien geplaatst worden. En als blijkt dat de oh zo lief bekend staande labrador, golden retriever, chihuahua of stabij daar helemaal niet genoeg aan heeft, is het maar lastig en vervelend en gut a gut wat kost een huisdier eigenlijk veel tijd en moeite. Ik vrees dat het aandeel honden dat zich dagelijks heel miserabel voelen erg groot is. Bij mechelaars lees je in ieder geval overal nog dat ze niet genoeg hebben aan 3 keer per dag een blokje om. Dat ze meer nodig hebben aan beweging een uitdaging. En ik mag hopen dat werklijn-fokkers hun pupkopers screenen en afwijzen als ze de verkeerde verwachtingen hebben.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: crutz op februari 15, 2016, 14:35:37 pm
tja...langs de andere kant vind ik wel dat wat betreft het aantal herplaatsingen van mechelaars die je op het net vindt het nog redelijk meevalt: gewoonlijk betreft het herplaatsingen van particulieren die wegens welke oorzaak dan ook de hond een nieuwe kans willen geven. Dat deze herplaatsingen soms (vaak) een moeilijke opgave betekenen spreekt voor zich.

Volledig oneens. Er worden IMHO te veel Mechels ondoordacht aangeschaft en weer doorgeplaatst van hand tot hand en vaak met fokkers die niet klaar staan voor een hulp/opvang vraag. Want voor vele fokkers is verkocht, verkocht en geven ze niet meer thuis. Waarom? Oa omdat vaak het volgende nest er al ligt of dat ze gewoon geen gezeur willen.
Pas (2014/15) een pupkoper die bij mij kwam oriënteren. Later (sneller en makkelijker beschikbaar) elders goor de helft een pup mocht en meende met opvoed/gedragsproblemen toen de pup 12-16 weken oud was bij mij aan te kunnen kloppen want de fokker gaf niet thuis en ik had al zo veel goede info gegeven eerder. Ehhhh ja alleen ruim niet de ellende van een ander op. Goede zorg en nazorg voor m'n eigen fok is al werk zat ;)

Citaat
Wat ik eigenlijk zelf ervaren heb in het wereldje van de ringsport is dat vaak toch wel zeer bekwame mechelaars na verloop van tijd versast worden naar een bewakingstaak of naar een boer omdat de hond niet het peil behaalt waar de eigenaar van droomde. In dit wereldje kan het nogal 'sec' aan toe gaan. Deze honden bereiken zelfs het net niet, en worden via interne kanalen verder geplaatst.
Daar is toch niks mis mee. Mits de juiste plek gezocht wordt en niet de hond aan de eerste de beste meegegeven wordt
Citaat
Wat de fokkers betreft en nu moet ik wat op eieren gaan lopen.....vaak doen die fokkers zelf ook aan ringsport en proberen ze combinaties met  optimale honden voor de ringsport te kweken. Indien die fokkers die honden dan ook enkel reserveren aan geïnteresseerden voor de ringsport kan je het niet kwalijk nemen. Er is vraag en het aanbod moet er zijn. Doen ze het niet dan gaat de interesse naar buitenlandse elitaire fokkers.
Snap niet hoe je dit bedoeld. Zeker met de huidige communicatie mogelijkheden is de markt van pupkopers niet grens of regio gebonden. Wel moet naar bepaalde landen de fokker de mogelijkheid hebben en bereid zijn de pups op de juiste wijze langer te houden tot deze weg mogen op legale wijze.
Citaat
En nu over het buitenland en meer bepaald Amerika, waar de mechelaar furore maakt tegenover de duitse herder. In Amerika worden veelvouden betaald voor voor hier voor dit doel getrainde mechelaars die uiteindelijk ginder particuliere woningen bewaken of in één of andere functie bij politie of leger gebruikt worden. Ik kan me al voorstellen dat pups van hier naar ginder worden verkocht om ginder in de ringsport te belanden maar uiteindelijk al dan niet opgeleid worden om verder doorverkocht te worden aan een bedrag dat een veelvoud is van hetgeen betaald werd voor de pup en het transport. Ik kan me ook voorstellen dat de meeste teven die uitgevoerd worden ginder worden gebruikt voor het kweken van mechelaars om verder de interne markt te bevoorradern. Je kan geen enkel argument hanteren om dit als abnormaal te gaan beschouwen. Het is een geval van vraag en aanbod.
Gaat de fokker hier in de fout? Maar neen, maar de fokker weet vaak niet hoe het verhaal verder afloopt zeker met de teven niet en hun kweekprogramma plus de bestemming van de daaruit voortvloeiende pups. Tenzij ik me vergis. Ik vraag me echter af hoe deugdelijk de informatie na de transactie verloopt: spijtig want als gerenomeerde fokker is het interessant om te vernemen dat van een geëxporteerde teef bvb nakomelingen suksesvol belanden belanden in een functie ter ondersteuning van leger of politie. Het zegt veel over de nest waaruit ze komt. Dit terzijde en voor wat het waard is.
Waarom zouden de honden enkel gekocht worden in het buitenland voor doorverkoop of fok? Ik exporteer veel en maar een enkele is (na africhten) doorverkocht en met maar een enkele is ook gefokt. (1 teef met 3 nesten en 2 teven met 1 nest en enkele reuen hebben gedekt)

Waarom zou de fokker niet weten hoe iets afloopt. Contact is makkelijk internationaal te onderhouden. Sterker nog ik wordt zelfs gevraagd om advies ;)
Citaat
Het andere aspect: ik zie eigenlijk heel weinig mechelaars op plaatsen waar wij komen. In parken, café 's.......soms zien we een pup, maar heel weinig volwassen mechelaars. Zo 'populair' is dit ras dan ook niet te beschouwen imho.  En we frekwenteren die locaties toch bijna twee jaar met Roos.
Gelukkig zie je ze daar nog niet veel. Alleen gezien vele huisadressen die wel een Mechel vaak ondoordacht aanschaffen denk ik dat het meer is dat ze ze niet meenemen naar dat soort gelegenheden dan dat ze er niet zijn :(
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: kaela op februari 15, 2016, 15:04:35 pm
Die chihuahua voelt zich anders niet zo miserabel als een mechel als ie niet op de goede plek zit.

Ik denk dan ook dat het aangesneden punt helemaal geen mechelse herder probleem is, maar een heel algemeen probleem. Voor elke hond geld, dat als de baas niet bereid is de hond te bieden wat hij nodig heeft, het problemen geeft. En ik denk dat er legio rassen te bedenken zijn die veel meer dan de mechelse herder in het "drie keer per dag een blokje om en een bak vreten en verder niet zeuren!" stramien geplaatst worden. En als blijkt dat de oh zo lief bekend staande labrador, golden retriever, chihuahua of stabij daar helemaal niet genoeg aan heeft, is het maar lastig en vervelend en gut a gut wat kost een huisdier eigenlijk veel tijd en moeite. Ik vrees dat het aandeel honden dat zich dagelijks heel miserabel voelen erg groot is. Bij mechelaars lees je in ieder geval overal nog dat ze niet genoeg hebben aan 3 keer per dag een blokje om. Dat ze meer nodig hebben aan beweging een uitdaging. En ik mag hopen dat werklijn-fokkers hun pupkopers screenen en afwijzen als ze de verkeerde verwachtingen hebben.

Ik qoute mezelf even. Ik bedoel hierboven: de chihuahua voelt zich net zo miserabel als de mechel.

Waarmee ik bedoel: vaak wordt gekeken naar het effect voor de mens als de hond zich niet gedraagd hoe wij dat willen. Ja, een mechel kan dan nogal gevaarlijk worden. Een hond met verlatingsangst is lastig als hij dingen sloopt of steeds blaft. Maar voor de hond maakt het niet uit wat het effect op de mens precies is, die hond voelt zich gewoon niet goed en dat is altijd erg.

Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: crutz op februari 15, 2016, 15:36:52 pm
Die chihuahua voelt zich anders niet zo miserabel als een mechel als ie niet op de goede plek zit.

Ik denk dan ook dat het aangesneden punt helemaal geen mechelse herder probleem is, maar een heel algemeen probleem. Voor elke hond geld, dat als de baas niet bereid is de hond te bieden wat hij nodig heeft, het problemen geeft. En ik denk dat er legio rassen te bedenken zijn die veel meer dan de mechelse herder in het "drie keer per dag een blokje om en een bak vreten en verder niet zeuren!" stramien geplaatst worden. En als blijkt dat de oh zo lief bekend staande labrador, golden retriever, chihuahua of stabij daar helemaal niet genoeg aan heeft, is het maar lastig en vervelend en gut a gut wat kost een huisdier eigenlijk veel tijd en moeite. Ik vrees dat het aandeel honden dat zich dagelijks heel miserabel voelen erg groot is. Bij mechelaars lees je in ieder geval overal nog dat ze niet genoeg hebben aan 3 keer per dag een blokje om. Dat ze meer nodig hebben aan beweging een uitdaging. En ik mag hopen dat werklijn-fokkers hun pupkopers screenen en afwijzen als ze de verkeerde verwachtingen hebben.

Ik qoute mezelf even. Ik bedoel hierboven: de chihuahua voelt zich net zo miserabel als de mechel.

Waarmee ik bedoel: vaak wordt gekeken naar het effect voor de mens als de hond zich niet gedraagd hoe wij dat willen. Ja, een mechel kan dan nogal gevaarlijk worden. Een hond met verlatingsangst is lastig als hij dingen sloopt of steeds blaft. Maar voor de hond maakt het niet uit wat het effect op de mens precies is, die hond voelt zich gewoon niet goed en dat is altijd erg.

Zeker waar. Kijkend vanuit de hond is het inderdaad voor iedere hond net zo erg, voor de omgeving is het vervelender met een groter type hond.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 15, 2016, 16:48:29 pm
Ik ben het volkomen eens met hetgeen je schreef rond dit soort van 'kort houden' kaela. Op die manier kweek je geen hechte band bovendien met een zelfzekere Mechelaar. Je bereikt er alleen maar frustratie mee zowel bij de hond als bij jezelf. Graag hou ik haar nochtans graag kort als we extern tussen andere mensen gaan. Aanlijn been dus en daar wijk ik niet van af. Duidelijkheid maakt het voor haar ook simpeler. In huis en tuin is het elke dag feest hoor en hebben we pret.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Chantal op februari 15, 2016, 18:28:15 pm
@Hungry> als je de asielsites bekijkt dan zie dat de mechel in grote getale aanwezig is, samen met de Jack Russels en de Staffords. En die Mechels hebben volgems de omschrijving vaak behoorlijke problemen. Verlatingsangst, bijtincidenten, te dominant karakter en nog meer van dat soort klachten. Ze zitten er legio. Hier in Nederlands Limburg zitten ook behoorlijk wat werklijnfokkers en hier zie je dus regelmatig mensen met MH's lopen. Meestal echter aangelijnd en altijd op afstand. De socialisatie is ergens misgelopen en probleemgedrag is geëscaleerd. Mensen die een MH uit werklijnen aanschaffen en denken dat die genoeg heeft met drie keer dag een rondje rond de kerk. Het rondje wordt steeds kleiner want het probleemgedrag wordt steeds erger. Kortom een cocktail die vaak uitmondt in uiteindelijk een totaal gefrustreerde MH die zelf het roer overneemt en misschien zelfs durft te bijten. Mensen die ik gevraagd heb toen ze de pup net hadden of ze wel wisten wat een werkmechel nodig had.... ja hoor... en volgens de fokker waren deze MH's heel sociaal en voor alle doeleinden geschikt...zelfs huishond. Als ik ze dan nu zien rondlopen, gefrustreerde hond, angstige baas van het ene probleem in het andere lopend....Ik werd gevraagd om advies...ik geef advies...maar iets gaan doen met de hond...nee daar hadden ze geen tijd voor... Nu heeft de hond zelfs de baas gebeten tijdens de wandeling en nu moet hij zijn behoefte op het balkon doen.....En zo zijn er legio verhalen....Misschien zie je ze niet op straat Hungry, maar die arme drommels zitten vast ergens in een kennel of de hele dag in een bench.... en misschien mogen ze als ze gek genoeg zijn geworden hun jaren doorbrengen in het asiel....En ja, ook andere rassen ondergaan dit lot, maar de drie bovengenoemde rassen zijn al jaren de dupe en het lijkt maar niet beter te worden ondanks alle voorlichting die op internet te vinden is.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: do op februari 16, 2016, 01:00:03 am
Heel interessant topic aan het worden.

De hond moet zijn behoefte doen op het balkon  :suicide: Hij leeft dus op een flat en zou genoeg moeten hebben met 3 keer per dag een blokje om? No way, zelfs die niet van de showlijn, mag ik hopen. Hij kan/mag zijn neus niet gaan gebruiken, dus komt de focus op ogen, hij kan en mag zijn drijf- en waakgedrag niet laten zien, tja dan is dit een startschot van probleemgedrag.

Tja kennelhonden, zielig buiten. Een flat is voor mij enkel een grotere luxekennel, waar geuren en natuur ontbreken en de wereld "plat" maken. De hond kan berusten of net andersom frustratiegedrag tonen.

De Jack russel hoort daar niet, noch de mechel, noch de meeste rassen. Simpel gewoon de raskenmerken bekijken.
Moeten we de domesticatie van de mechel gaan doortrekken tot fokken van flathonden? Dan zal er weinig over blijven van dit ras  :blush2:

Al ken ik eigenaars die op een flat wonen met hun mechel, maar het zijn buiten-mensen. Het flat is gewoon een thuis voor hen en hun hond. En ja die hebben een fulltime job.
Ik vergelijk het soms met ouders en kind, al heb je een grote tuin, geen kind speelt graag alleen. Al kan en zal het kind het leuk vinden om daar te exploreren, binnenkomend met een blaadje dat van een boom is gevallen (en soms een rups, die jij vies vind), al sta je dan in je potten te roeren en heb je een dagtaak achter de rug, als je maar eventjes verwondering en aandacht toont voor dit blaadje, dan gaat het vanzelf, van je mooie tuin zal weinig overblijven (want ze plukken ook bloemen of lopen er pardoes in), zolang je het niet erg vindt dat ze binnenkomen met modder aan de schoenen. Je geniet, gooit de verzamelde bladeren weer buiten en haalt graag de dweil en de trekker boven eenmaal ze zalig slapen.
Woon je op een flat, dan hoef je niet persé naar het park of naar de kust te rijden, noch naar plopseland te gaan. Het gaat gewoon niet om tijd en wandeling, wel om periodes van qualitytime binnen het huis en buitenshuis zelf genieten van de kleine dingen des levens en samen genieten. Want ieder levend wezen heeft buitenlucht nodig. Of ze worden chagrijnige.

Ik train en begeleid ook pointers, het zijn bankhangers en ze zijn zo lief, tot het jachtseizoen er aan komt, dan pas zijn ze in hun element! En toch gaan ze vanzelf terug in rust na het jachtseizoen en functioneren prima binnen het gezin waarvan ze volwaardig lid zijn.

Al moet ik zeggen dat ik geen JR, noch pointer, noch,... ga promoten als huis-tuin en keukenhond, want dat zijn ze niet! Laat staan zonder tuin.

Qua chihuahua, kijk naar de ras eigenschappen! Voldoe je daaraan en ga je de relatie aan, dan gaat het vanzelf. Zelfs al heeft de fokker weinig aandacht besteed aan de socialisatie- periode (referentiekader), zolang er geen sprake is van kennelsyndroom, zal je het beste uit die hond naar boven halen.

Waar je bent is niet belangrijk, wel hoe je in relatie gaat met je hond en of je zelf kan gaan uitwaaien, ipv verplicht rondje voor de hond.
Geniet, en de hond zal volgen en zijn ding doen, waarvoor hij genetisch voorgeprogrammeerd is.

Voel je je eenzaam en wil je iets met knuffelgehalte, haal een kat in huis, je leert het vanzelf.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: ambor op februari 16, 2016, 01:22:27 am
ik heb zelfs op een klein appartementje gewoond met 4 honden en een klein balkonnetje.
als je er buitenshuis maar genoeg mee werkt en wandelt, gaat dit prima hoor. kennelhonden hebben nog minder ruimte tot hun beschikking.
in huis wordt er gerust of geslapen, buiten zijn de activiteiten.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Hungry® op februari 16, 2016, 09:46:30 am
Prachtige bijdrage van do en ambor en spijkers met koppen.... :clapping:

Wat onze situatie betreft: Haar tuin en veranda zijn nu ONZE tuin en ONZE veranda en mijn living is de ONZE. Zij heeft toegevingen gedaan en ik ook: elke morgen moet ik dus de living dweilen omdat ze 's avonds en 's nachts (in haar bench) in huis mag toeven.  Geen voltapijt in huis maar een stenen vloer dus. Er is natuurlijk wat meer stof in huis maar dat moeten bezoekers er maar bijnemen.

Ik zou nog wat willen toevoegen meer bepaald wat de opvoeding van de pup en meer speciaal wat de mechelaar betreft: indien ik al postte dat ik einig weinig mechelaars op het straatbeeld zag refereer ik naar de twee hondenscholen die we eerst bezochten en waar we in groep in de puppyklas werden begeleid. In die twee scholen was ik met de mechelaar alleen, ik zag in de andere reeksen ook geen mechelaars. Dit soort van klas was ook niet echt een oplossing voor ons, een trainer voor 15 baasjes met hond volstond niet. Ze werd tenandere nerveus door de aanwezigheid van zoveel andere honden.

Toen we uiteindelijk toen ze 1 jaar werd overschakelden naar een typische hondenschool (mondial) en we een trainer één op één, soms twee op één kregen maakte ze kennis met een meer actieve training waar commando 's en veldwerk mekaar afwisselden. We hebben dit uiteindelijk een 5 tal maanden gedaan tot bleek dat ze voor mondial niet geschikt was. De paradox is dat we desalniettemin dank zij deze training toch wel behoorlijke progressie hadden opgedaan in onze relatie. In die periode hebben we twee maal op enkele dagen tijd een crisismoment beleefd thuis in de veranda: ze wilde rebelleren en wel op een nogal harde manier. Hier moesten we door, en we zijn erin geslaagd. Gelukkig want het was kantje- boordje.
Tonnen geduld heb ik met haar aan de dag gelegd dat is een feit: steeds maar denken dat het allemaal in orde komt en uiteindelijk is het in orde gekomen.

Mijn stelling is dat mechelaars best niet in grote groepen in puppyklassen belanden maar nood hebben aan meer individuele approach door een ervaren trainer. Wordt hierin geruggensteund door mijn vragen aan eigenaars van puppy s die ik soms in het park hun hondje zie uitlaten.....ze beweren ook dat ze eigenlijk weinig prograssie ervaren. Stel me eigenlijk de vraag of een mechalaar zo sociaal is naar andere honden, heb dan wel meer het gevoel, lees de zekerheid, dat een mechelaar meer uitblinkt in het 'beschermen' van de eigen roedel met biezondere aandacht aan zijn baasje. Zowel in huis als extern. Dit zit imho in zijn genen gebakken en laat ons vooral deze kwaliteit toch ook eens in de verf zetten. Dit schept soms een verkeerd beeld van de reeds geciteerde 'verlatingsangst' wat idd soms tot buitensporige fenomenen kan leiden indien de hond in huis zit. Roos kon zich als pup en als junior afreageren door ' s nachts gesnoeid takhout in de tuin te sprokkelen en ze in de veranda te vermorzelen.   

Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: Chantal op februari 16, 2016, 13:05:35 pm
Mijn Mechels hebben altijd gewoon tussen andere honden gelopen. groepswandelingen enz. totaal geen probleem. Tuurlijk kunnen mechels met andere honden. Je moet ze er alleen mee socialiseren. sommige baasjes hebben hier geen behoefte aan en gaan met hun Mechels hun eigen weg. Of concentreren zich met name op de band tussen hond en baas en niet op de band hond-hond. Ik vind beide heel belangrijk, want het spel tussen twee honden is machtig mooi om te zien en daar kan ik als baasje niet tegenop. Ook loop je natuurlijk tegen vooroordelen aan, mensen durven hun hond niet bij die herder te laten, want ze of de hond is al ooit door een herder gebeten. Echt als ik een euro had gekregen voor elke eer dat ik die opmerking heb gehoord dan was ik nu miljonair geweest. Het karakter van je Mechel is plooibaar in de eerste fase en als je daar goed doorheen komt dan kan je hond prima functioneren tussen andere honden. Als jij als baas maar bijstuurt als hij/zij zijn grenzen probeert te verleggen. Hondengedrag is heel boeiend en heel subtiel, voor mij mogen ze best veel zelf oplossen. Maar dan wel op een beleefde manier, snauwen mag, maar bijten of erop klimmen niet. Dan gaan de honden uit elkaar tot de rust is wedergekeerd. Elke hondenclub die ik bezoek heeft hier Mechels in de puppyklassen rondlopen, soms gaan ze nog een tijdje verder in de gehoorzaamheid, maar je ziet veel hondeneigenaren na 1 of 2 cursussen weer stoppen. Heel jammer, want je moet het wel bijhouden en "bijschuren"daar waar nodig.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: TMG1961 op februari 16, 2016, 15:51:46 pm
Ik kan met Pixie ook gewoon tussen alle honden doorlopen. Ik vind het belangrijk dat mijn hond sociaal is zowel ten opzichte van dieren als mensen. Zie vaak genoeg mensen lopen met honden die compleet uitflippen als er een andere hond langs loopt. Pixie wordt daar niet koud of warm van. 
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: kaela op februari 16, 2016, 17:32:57 pm
Ik ben juist erg content met de hondenschool en de groepslessen.

Maar, het verschilt wel naar welke hondenschool je gaat en met welk doel. Ik verafschuw cursussen van 10 weken met als afsluiting een examen, waar de hond zit-af-blijf-volg moet leren en waar dat de enige kern van de cursus is. Geen ruimte voor opvoeding, karakter, individuen, plezier enz.
Ik ga nu al jaren naar een school waar geen examens zijn. We lessen in groepen, maar elke hond op zijn eigen niveau en tempo. De problemen op álle fronten worden besproken en behandeld, waarbij juist in een groep we elkaar kunnen helpen. We doen niet alleen maar gehoorzaamheid, maar ook hersenwerkjes, balansoefeningen en allerlei andere dingen die vooral bijdragen aan het plezier en de relatie tussen baas en hond. De enkele hond die nog niet aan groepslessen toe is, om welke reden ook, gaat individueel totdat het wel kan. Want we doen het juist, of we doen het niet!
Op deze hondenschool ook veel belgjes, vooral mechels en tervurense. Doen het er prima, juist door het karakter van deze hondenschool. Ik zie hier in Nederland ook steeds meer hondenscholen op deze manier (of een variant erop, er zijn meer wegen die naar Rome lijden) werken.

Mijn ervaring is dat hondenbaasjes, ongeacht het ras, net wat Chantal zegt, het na 1 of 2 cursussen wel genoeg vinden. Fikkie kan zitten en komt (een soort van) als je hem roept en ach dan is het wel leuk geweest. Weinig mensen die het echt leuk vinden om door te gaan. Is niet erg, er zijn zoveel leuke dingen te doen in het leven. Wij zijn ook net terug van een weekendje weg, mét hond. Heerlijk hoor en geen mens die last van ons heeft. In een café zul je mij nooit vinden, dus al helemaal niet met hond. Incidenteel op een terras en als in de auto blijven geen optie is, kan Oscar prima even mee. Leuk vindt hij het niet, maar het kan prima.
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: marjolein op april 01, 2016, 23:42:02 pm
Ik wil nog even iets zeggen nadat ik dit alles gelezen heb. Mijn eerste Mechel was schattig. makkelijke hond niets mis mee. Mijn tweede die uit de zelfde vaderlijn komt is totaal anders. Lief aanhankelijk maar erg eigenwijs. Heeft een hekel aan een bepaald soort hond en vraag me niet waarom maar dan zijn de rapen gaar.

Gelukkig ben ik lid van een club en ga daar regelmatig natuurlijk heen. Bovendien speur ik. Doe ik suffige spelletjes en probeer ik hem van alles te leren. Zoeken van spullen enz. Ik hou hem bezig heb dat geleerd van de trainer. Als die er niet was geweest dan had ik niet geweten hoe het af zou zijn gelopen. Het was mijn eer te na om hem af te staan en dus ging ik door. met succes. O ja hij is als hond goud eerlijk. Loopt vaak met de jonge honden mee als opvoeder en om te laten zien wat je kunt bereiken als je doorgaat met je hond te trainen en niet te stoppen direct na de puppie klas zoals zo velen doen.  (waar ik dan weer last van heb)
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: jack op april 02, 2016, 22:50:37 pm
 :good:Top Marjolein
Titel: Re: mechelaars herplaatsing
Bericht door: marjolein op april 03, 2016, 23:11:20 pm
Hoi. Bedankt voor je compliment :biggrin: