Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door Caro Gepost op Vandaag om 11:40:58 »
He Ambor, ik neig daar ook wel naartoe, naar dat leverdieet laten zitten. Ik zal nog wel even overleggen met de dierenarts maar ik vind het ook belangrijk dat Shep haar eten gewoon lekker vindt. Vanmorgen at ze met smaak haar bak leeg, de oude brok. Ben nu met haar op mijn werk omdat ze vanmorgen nog niet wilde poepen. Wilde haar niet de hele dag achterlaten. Daarnet is er een grote hoop uitgekomen en het was geen diarree, hiep hoi, haha.
2
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door ambor Gepost op Vandaag om 03:54:32 »
met die licht verhoogde alt waardes en verder alles goed, zou ik dat leverdieet lekker opzijzetten.
gewoon die oude brok, en mss de helft leverdieet blik geven als dat beter voelt.
dat ze niet poept, komt omdat ze zich wss helemaal leeg gescheten heeft.  te samen met weinig eten kan dat best nog een dag duren. er is gewoon niks aan ontlasting voorhanden nu.
niet teveel gaan stressen nu.  dat voelt shep ook aan. zolang ze verder lekker mee wandelt en alert is, zal ze het wel overleven......
3
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door Caro Gepost op augustus 18, 2018, 15:29:28 pm »
Daarnet voor de 3e keer vandaag gewandeld, nog steeds geen poep. Vanmorgen heeft ze wel bonen gegeten, dat heb ik haar gegeven omdat ik nog zo'n blikje had met vocht erop en dat drinkt ze dan ook mee op, heeft ze meteen weer wat vocht binnen. De hele dag haar hills laten staan, ze gaat regelmatig in haar bak snuffelen maar loopt dan weg. Daarnet de hills eruit gegooid en een paar oude brokken in haar bak gedaan. Die vreet ze direct op. Nog even afwachten maar het geeft mij het idee dat dat leverdieet niet bevalt, ze vindt het denk niet lekker meer en ik vond haar ontlasting ook een stuk minder de afgelopen week. Van acana heeft ze altijd hele mooie drollen. Maar nu is mijn vraag natuurlijk hoe belangrijk dat leverdieet is. Ik zou haar het liefst terug zetten op acana. Ik kijk nog een paar dagen aan maar als ze de acana wel gewoon wil eten, dan ga ik deze vraag toch maar voorleggen aan de dierenarts. Ik begrijp dat een leverdieet belangrijk kan zijn met die verhoogde leverwaardes maar heb zelf gewoon geen goed gevoel bij die brok. Shep heeft het altijd veel beter gedaan op graanvrije brokken.
4
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door Caro Gepost op augustus 18, 2018, 09:55:55 am »
Bedankt voor alle reacties, fijn dat er toch nog af en toe een paar mensen hier lezen en reageren.
Ik heb afgelopen nacht op de bank geslapen voor het geval Shep opeens eruit zou moeten. Maar het blikvoer van gisteravond is erin gebleven. Vanmorgen 3 kwartier gewandeld. Nu hoefde ze helemaal niet te poepen maar dat zal wel komen door de diarreeremmer en dat ze nog niet veel heeft gegeten. De medicijnen die ik mee heb gekregen geef ik nu even niet, dat doe ik wel als het toch weer mis mocht gaan. Op dit moment hoor ik ook geen gerommel meer in haar darmen. Overgeven al niet meer sinds gisterochtend.
Haar brokken laat ze weer staan maar ik twijfel of dat komt omdat ze zich nog niet lekker voelt of omdat ze nu denkt dat als ze het niet neemt, er wel blikvoer gegeven gaat worden. Zo slim is ze dan ook weer wel. Dus ik laat het gewoon staan en ga even niks anders geven.
Ambor, de zoutloze bouillon slobbert ze wel op, dus dat geef ik als ik het idee heb dat ze weer te weinig drinkt. Maar gelukkig is ze gisteren met die heftige diarree wel gewoon blijven drinken.
5
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door TMG1961 Gepost op augustus 18, 2018, 09:48:57 am »
Hopelijk gaat het snel beter met haar. Paar dagen niet eten is geen probleem. Pixie had dat tijdje geleden ook. Zou wel kijken dat ze genoeg vocht binnen krijgt.
6
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door ambor Gepost op augustus 18, 2018, 00:37:52 am »
klinkt idd. alsof ze ergens een virus opgeduikeld heeft.
met dat dikke bloed, en veel vochtverlies door de diarree en het spugen, zou ik het blikvoer tot soep maken als ze dit wil opslobberen.
zolang ze alert en levendig is, zal het wel loslopen met haar.
als ze even alleen blik wil eten, dan zou ik dat gewoon geven tot ze weer beter is.
al kan dat op zich ook dunnere ontlasting geven.
7
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door Hungry® Gepost op augustus 17, 2018, 20:15:56 pm »
Een hond kan gerust een paar dagen zonder eten hoor. Ik persoonlijk zou hem droge beschuit geven tot de geciteerde symptomen verminderen/ verdwijnen. Zo ontlast je de spijsvertering en hebben ze toch wat vulsel.
8
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door Caro Gepost op augustus 17, 2018, 19:39:43 pm »
Tja Hungry, ik vind Hills persoonlijk helemaal niets. Heb het in het verleden gegeven en toen had Shep altijd brijige ontlasting. Wat jij zegt, voelt vettig aan maar nu ik dat leverdieet moet voeren is er helaas niet veel keuze. Vandaar die hills maar lijkt me sterk dat ze daar nu pas ziek van wordt, ik geef het al 2 weken.
Viviane, wie weet heb je gelijk ik ben namelijk vanmiddag naar de dierenarts geweest. Want na mijn post hier vanmorgen ging Shep tijdens het uitlaten flink aan de schijt. Echt zielig, op een gegeven moment tegelijk diarree en knalgele gal overgeven. Vijf keer diarree. Echt niet lekker want ze wilde zelfs geen bonen, waar ze normaal dol op is. Normaal gesproken maak ik mezelf niet direct druk als ze een keer diarree en overgeven hebben maar zit nu maar zit nu natuurlijk toch in mijn hoofd met dat het geen eetlust en overgeven ook symptomen kunnen zijn van die lever die niet in orde is.
Dierenarts dacht niet direct aan de lever omdat Shep wel gewoon levendig is en ook geen geel oogwit heeft. Ze had wel koorts en haar darmen deden spastisch. Dus in eerste instantie denkt hij of een virusje of toch een reactie op die gore advantix. Ze heeft een spuit tegen de misselijkheid gekregen en pilletjes mee gekregen tegen misselijk en diarree. Daarmee zou het in de loop van het weekend beter moeten gaan. Is dat niet zo of wordt het slechter, dan kan nog een antibiotica geprobeerd worden. Hoefde nu nog niet. Als dat ook niet werkt, dan kan het toch de lever zijn die problemen geeft maar met dat dikke bloed erbij zijn er veel risico's om dat verder te laten onderzoeken.
Ze heeft om 16.15 een beetje blikvoer op, dat wilde ze wel eten en tot nu toe is het erin gebleven. Geef ik haar dadelijk nog een klein beetje. Afwachten of dat goed gaat. Zo ja, krijgt ze morgen brok en hoop ik dat ze dat wel weer wil eten. Ze moet dat dieet nu eenmaal voor haar lever en weet niet wat ik moet als ze dat niet meer wil. Maar helaas is Shep ook wel weer zo slim dat nu ze een paar keer blikvoer heeft gehad, ze haar brok gerust laat staan in de hoop dat er dan weer blikvoer komt.
Duimen jullie mee dat het snel goed komt en het een virusje was of de advantix!!
9
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door Hungry® Gepost op augustus 17, 2018, 19:20:18 pm »
Ik ben verleden week gestopt met Hills brokken omdat Roos te dik werd. Bovendien had ze echt stinkende winden. :heat: Ze at deze brok toch al geruim een half jaar. Vond de brok persoonlijk te vettig en te sauzig van geur. Ben nu overgeschakeld op een magere brok en ze reageert er goed op. Voor Roos is het volume belangrijk, en dan is een magere voeding wel aangewezen. Alhoewel de prijs minder belangrijk is betaal ik nu 35 EUR voor een zak van 15 kg tegenover 65 EUR.
Hopelijk gaat het weldra beter met je herder Caro!
10
Gezondheid en voeding / Re: Aantasting evenwichtsoorgaan of iets anders?
« Laatste bericht door viviane Gepost op augustus 17, 2018, 18:21:55 pm »
Zou het geen plaagje kunnen zijn? Ché heeft deze week ook diarree gehad en moeten braken, en is sindsdien ook niet meer in zijn eten, gisteren zelfs zijn stukje appel en zijn boterhammetje niet willen eten, zijn brokken heeft hij gisteren ook laten staan, vandaag heeft hij iets gegeten maar nog niet veel,
'k weet niet maar het kan natuurlijk ook van die advantix kunnen zijn, zorgen kinderen é onze beestjes
Pagina's: [1] 2 3 ... 10